“Yeni bir skandal”

Torun, yazılı açıklamasında, şu değerlendirmelerde bulundu: “Orman alanlarımızın yüzde 34’ünün altın madenleri eliyle talan edildiği Ordumuzda, yeni bir skandal ile karşı karşıyayız. Fatsa ilçemizde, siyanürle altın arayan şirketin faaliyet sahasının hemen yanı başında, yeni bir ağaç kesimine başlandığını üzülerek öğrendik. Ordu Orman İşletme Müdürlüğü’nün açtığı ihale kapsamında, sabah erken saatlerde ağaç kesimine başlandı. Fatsa Çevre Derneği’nin bu ihalenin yürütmesinin durdurulması için açtığı dava henüz sonuçlanmadan, alelacele oldu-bitti anlayışıyla süreç ilerletilmek istendi. Bölge halkının, derneklerin ve partimizin girişimleri sonucunda şu an için ağaç kesimleri durduruldu.

“Ormanlara ihanet”

Fatsa’daki maden sahasının genişletilmesi amacıyla yapıldığı açıkça bilinen bu ağaç kesimleri, Ordu ormanlarına yönelik yeni bir ihanet faaliyetidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, şu ana kadar doğamıza, suyumuza büyük zararlar veren altın madenlerinin karşısında olduk. Bu iktidar para babalarını savunsa da biz doğamızı savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün il ve ilçe örgütleri ve bizler konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Halkımızla birlikte bu hukuksuzluklara karşı direneceğiz. Vatandaşla inatlaşarak yapılmak istenen bu hukuksuzlukların karşısında olmaya devam edeceğiz.

“İhanetin karşısında halkın yanındayız”

Üç kuruşluk çıkar için, ormanlarımızı talan ettiren bu sorunlu zihniyete itiraz ediyoruz. Ordu ilimizdeki orman alanları toplamda 202 bin hektardır. Son verilere göre, maden arama sahası ilan edilen orman alanı 70 bin hektara ulaşmıştır. Fatsa’daki söz konusu altın madeninin geçici faaliyet izni de 27 Ocak 2021 tarihi itibarıyla sona ermiştir. Buna rağmen hukuksuzca maden sahası genişletilmeye çalışılmaktadır. Altın madenlerinin toprağa, suya ve doğaya verdiği zararlar bilimsel çalışmalarla kanıtlanmışken, hala bu faaliyetlerde ısrar etmek Ordu’ya ihanettir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ihanetin karşısında, doğanın ve halkımızın yanındayız.” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi