Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Giresun’da trafik asayişi ve radar uygulamalarının baskıya dönüştüğünü, güvenliğin ve düzenin sağlanmasından çok keyfi ve vatandaşın taciz edilir biçimde olduğu iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Giresun ve çevre İllerin karşılaştırılmasını da isteyen Karaahmetoğlu burada trafik kabahati mi çok emniyet’in uygulaması mı abartılı diye sordu. Sürücüler kadar Polislerde bu durumdan rahatsız diyerek İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya şu soruları yöneltti:

1.    Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize İllerinin trafiğe kayıtlı karayolları motorlu araç sayıları nedir?

2.    Samsun, Ordu, Trabzon, Rize İllerinde 2012-2013 yılları ve 2014 yılı ilk altı ayında kaç sürücü hakkında kaç adet trafik tespit tutanağı karşılığı kaç Türk Lirası ceza uygulanmıştır? Bu trafik cezaları hangi trafik kabahati için hangi oranlarda uygulanmıştır

3.    Giresun İlinde trafik asayişi uygulamaları neticesinde, kural ihlali yaptığı tespit edilen kaç sürücü hakkında, kaç adet tespit tutanağı düzenlenmiştir? Giresun şehir merkezinde yapılan trafik uygulamaları neticesinde sürücülerin hangi eksiklikleri tespit edilip, kaç ayrı trafik kabahati nedeniyle cezai işlem uygulanmıştır?

4.    Bunun karşılığında ne miktarda ceza tahakkuk ettirilmiştir?

5.    Trafik cezalarının diğerlerine göre fazla uygulandığı illerimizde trafik kabahatleri mi fazla olmakta yoksa uygulamaların sık ve yoğun olması mı bu sonucu doğurmaktadır?

6.    Giresun İlinde uygulanan trafik cezası oranının bu illerimize göre yüksek olmasının sebebi araştırılmakta mıdır? Giresunlu sürücüler bu illerimize göre trafik kurallarına uymamakta ısrar mı etmektedir? Suç oranının oldukça düşük olduğu Giresun’da trafik kontrolü ve radar uygulaması sonucu ceza oranının yüksekliği sizce de bir çelişki değil midir? Bu İlimizde trafik kabahati oranının azaltılması yönünde bir çalışma var mıdır?

7.    Giresun’da vatandaşları oldukça rahatsız edecek düzeydeki uygulamalar Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bakanlığınıza da intikal ettirilmekte midir?

8.    Giresun’da trafik güvenliği ve düzenin sağlanmasına dönük yapılması gereken uygulamaların baskıya dönüştüğü, keyfi ve taciz eder biçimde olduğu iddiaları hakkında bilgi sahibi misiniz?

9.    İlimizdeki sivil ve ticari araç Sürücüleri’nin bu uygulamalar neticesinde Emniyet Teşkilatına karşı bir güvensizliğe itildiğini, Giresunlu sürücüler kadar vazife gereği uygulamayı gerçekleştiren Polis Memurlarının da bu abartılı, çileden çıkaran uygulamalardan rahatsız olduğu iddialarını araştıracak mısınız?Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi