Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem toplantısı öncesi meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Ordu’ya 520 milyonluk eğitim yatırımı müjdesi verdiğini belirtti.

Başkan Güler yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’i ilimizde ağırlamıştık. Dün yapılan istişare görüşmeleri sonrasında ilimize 520 milyonluk eğitim yatırımı müjdesi açıklandı. Bu kapsamda Altınordu ilçemize 24 derslikli ortaokulu, Fatsa ilçemizin Ayazlı Mahallesi’ne 24 derslikli bir ortaokul, Dolunay Mahallesi’ne 24 derslikli bir ilkokul, yine Dolunay Mahallesi’ne 24 derslikli bir ortaokul, Kurtuluş Mahallesi’ne 16 derslikli bir imam hatip okulu yatırım programına alındı. Ünye ilçemizin Gölevi Mahallesi’ne 24 derslikli bir ortaokul, Atatürk Mahallesi’ne 12 derslikli bir ortaokul ve Saraçlı Mahallesi’ne 8 derslikli bir anaokulu yapılacak. Gölköy ilçemize 24 derslikli bir lise ve ayrıca 100 kız, 100 erkek öğrenci kapasitesine sahip toplam 200 kişilik bir pansiyonu da yapılacak. Kabataş ilçemize 12 derslikli bir Anadolu Lisesi yatırım programına alındı. Kumru ilçemize 12 derslikli özel eğitim okulu kazandırılacak. Perşembe ilçemizde bulunan Mesleki Teknik Anadolu Lisesine destek olarak uygulama oteli bulunuyor. Çok eski olan uygulama otelinin yerine 80 yatak kapasiteli bir uygulama otelini de Perşembe ilçesine kazandırılacak”

Aynı zamanda yeni Bilim Sanat Merkezleri (BİLSEM) açılacağını belirten Başkan Güler, şöyle devam etti:

“Bu 250 milyonluk yatırımlara ilaveten hepinizin malumu olduğu üzere özel yetenekli öğrenciler için hizmet veren Bilim Sanat Merkezlerimizden Ordu’da 3 tane var şu anda. Biz, Bilim Sanat Merkezlerini tüm öğrencilerimize erişimini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. İlçeler arası hareketliliğini minimuma indirip bulunduğu yerde öğrencilerimizin, özel yetenekli öğrencilerimizin eğitim almasını önemsiyoruz. Bunun için bu 3 Bilim Sanat Merkezine ilave olarak, 5 tane daha yeni Bilim Sanat Merkezimizi Ordu’muza önümüzdeki hafta itibariyle kazandırmış olacağız. Bu ilçelerimiz Aybastı, Gölköy, Kumru, Korgan ve Akkuş ilçeleri olacak.”

“FINVER İHA’larını tübitak üretecek”

Ordu’da tarımsal alanda elde edilen verimliliği artırmak için her alanda çalışma yaptıklarını belirten Başkan Güler, şöyle konuştu:

“FINVER projesi kapsamında kullanılan İHA’ların daha da genişletilmesi için TÜBİTAK’a başvuruda bulunduk. Proje TÜBİTAK’tan büyük destek gördü. Karadeniz’in coğrafi konumuna uygun olan bu İHA’lar TUBİTAK tarafından özel olarak üretilecek. Buda yine bizim proje ekibimizin bir başarısıdır.”

“Kar ile mücadelede tam başarı elde ettik”

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kar ile mücadelede büyük başarı elde ettiğinin altını çizen Başkan Güler, “Karlı bir sürecin içinde yer alıyoruz. Şu ana kadar Ordu Büyükşehir Belediyesi çok iyi bir sınav verdi. Diğer illere baktığımızda 20 cm kar yağdığında herkesin evine çekilmesi isteniyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu süreci tam tersine çevirdik. Biz bu dönemde yüksek rakımlı ilçelerimizde 2 metre karda kar şenlikleri yaptık. Milletimiz ile ilçelerimizde bir araya geldik. Onlarla sadece yazın değil, kışında doyasıya zaman geçirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak önceden aldığımız önlemler sayesinde şu ana kadar kar çalışmalarımızda herhangi bir aksama veya bir yavaşlama söz konusu değildir. Aynı ilk gün gibi kış mevsimi sonuna kadar hazır kıta ekiplerimiz bekliyor. Ben tüm mesai arkadaşlarımı kutluyorum” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi