KİB'den yapılan açıklamaya göre, açılışı Fransa Tarım Bakanı Marc Fesneau tarafından gerçekleştirilen ve dünyanın dört bir yanından 7 binden fazla firmanın iştirak ettiği Sial Paris Fuarı'nda Türk fındığına yoğun ilgi gösterildi.

Türk fındığı tanıtım standında, fındığın doğrudan çerez olarak tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla ziyaretçilere 20 gramlık ambalajlarda kavrulmuş fındık ikram edildi. Bunun yanı sıra ziyaretçilere fındıklı baklava, sarma, çikolata, draje ile fındık ezmesi ve fındık krokant gibi ürünler de ikram edilerek Türk fındığının gerek geleneksel Türk tatlılarında gerekse şekerleme ve çikolata ürünlerindeki kullanım alanları hakkında farkındalık yaratıldı. Ayrıca fındığın söz konusu ürünlere kattığı lezzetin somut olarak ziyaretçiler tarafından tecrübe edilmesi sağlandı.

Öte yandan, çok sayıda farklı ülkeden standı ziyaret eden profesyonel firma temsilcilerine ürün portföylerine göre kullanabilecekleri fındık formlarından numuneler verilirken ikili görüşmeler yoluyla fındık talepleri ve iletişim bilgileri alınarak fındık hakkındaki çeşitli soruları da cevaplandırıldı.

Türk fındığı tanıtım standında ayrıca Türk fındığı ile fındık sektörüne ilişkin tanıtıcı bilgilerin yanı sıra fındık ihracatçılarının iletişim bilgilerinin yer aldığı broşürlerin dağıtımı da gerçekleştirildi. AA

Editör: Haber Merkezi