Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ankara'daki evinin önünde 24 Ocak 1993’te arabasına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu Ankara Ekin Tiyatrosu anıyor. Söz Meclisten İçeri adlı oyun 16 Ekim Perşembe günü saat 20.30’da Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde Ordulu vatandaşlara sunulacak. Oyunun rejisörlüğünü ise Murat Atak yapıyor. 

Eserleri tek tek irdelendi


Tiyatronun metin düzeltmeni Semih Çelenk ‘Söz Meclisten İçeriyi’ 7 aylık bir maceranın adı olduğunu ifade etti. Oyunun yazım sürecinde Faruk Güvenç’e teşekkür eden Çelenk, “7 aylık sürede Uğur Mumcu’nun tüm yapıtları, videoları, köşe yazıları tek tek irdelendi. Bu 7 ayda Uğur Mumcu’nun ne kadar öngörülü olduğunu anladım. Gerçekten tam bir kâhinmiş. Yıllar öncesinden bugün ne olacakları görmüş yazmış” şeklinde konuştu.


Didaktik ve dramatik bir oyun


Oyunun yazımında Uğur Mumcu’nun Liberal Çiftlik adlı eserinden fazlaca yararlandıklarını bildiren Semih Çelenk, “Mumcu’nun bakışının ve mizahının oyunun bütününe hakim olması gözetildi. Böylesi bir oyun oluşturulurken metnin didaktik ve dramatizasyon olmasına özen gösterildi. Mizahın zarafetinden ve gücünden azami ölçüde yararlanılmaya çalışıldı” açıklamalarını yaptı. 

Editör: Haber Merkezi