Türkiye’nin dört bir tarafında meydanlara inen halkın demokrasiye sahip çıkması ve ortaya koyduğu milli iradeyle bertaraf edilen “15 Temmuz Darbe Girişimi”ne yönelik tepkiler, Ordu Büyükşehir Belediyesi UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) toplantısında alınan kararlara da yansıdı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu başkanlığında, komisyon üyesi kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda 30 gündem maddesi karara bağlandı.

 

Altınordu, Çamaş, Fatsa, Gürgentepe, Korgan, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerinde gerekli trafik düzenlemelerinin yapılması; Altınordu, Çatalpınar ve Ünye ilçelerinde taksi duraklarının depolama, bekleme yerleri ve M plakalı araçlar için düzenleme yapılması; Altınordu ilçesindeki tüm otoparklarda engelliler için ayrılan park yeri sayısının artırılması ve bazı ilçelerde yeni ücretli otopark yerlerinin tespit edilmesiyle ilgili 30 gündem maddesi karara bağlanırken. 6 gündem maddesi de komisyona havale edildi.

 

Demokrasi Taksi ve Milli İrade Taksi

 

UKOME’de alınan kararlarla ilgili açıklamada bulunan Başkan Enver Yılmaz, “15 Temmuz’da vatan hainlerinden oluşan Paralel İhanet Çetesi’nin gerçekleştirmek istediği darbe girişimine karşı ilk saatlerden itibaren birlik ve beraberlik içerisinde tepkisini gösteren halkımız, kararlılığını ortaya koymaya devam ediyor. Bu kararlılığın bir numunesi olarak da Altınordu ilçemizde faaliyet gösteren bazı taksi duraklarının daha düzenli ve sistemli çalışması, trafik güvenliğinin sağlanması, vatandaşımız ve taksici esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi için Express Taksi ve Eren Taksi’nin Gündoğdu Caddesi üzerinde “Demokrasi Taksi” adı altında birleşmesi, Site Taksi’nin adının da “Milli İrade Taksi” olması yönünde karar alındı. Demokrasi Taksi ve Milli İrade Taksi Altınordu ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Halkımızdan gelen bu talepler bize gösteriyor ki gencinden yaşlısına, işçisinden esnafına kadar bu millet, bu vatanın gerçek sahibidir ve vatan hainleri asla alçak emellerine ulaşamayacaktır” dedi. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi