Adıgüzel, Ferrero’nun da Erdoğan'ı kaale almadığını belirterek; “ İtalyan kartel bugün paydaşlarına fındık alım fiyatını fısıldadı, 48 TL. O da kendi manavlarından alacağı fiyat, üretici anca 46-47 TL olacak. Herkesten de değil, istediğinden alacak.

Erdoğan'ın 30 Temmuzda fındık fiyatını 54 TL olarak açıkladı ama serbest piyasada kimse bunu dinlemedi. Üreticiden 43 - 44 liraya fındık alındı. Bugüne kadar sessiz kalıp bu düşük alımları hükümet ile birlikte seyreden Ferrero tam 37 gün sonra vatan kurtaran kahraman edasıyla kendi fiyatını açıkladı. Şu rezalete bir bakın ki, şimdi fındık piyasasında 3 tane fiyat var. Erdoğan'ın taban fiyatı, Ferrero'nun fiyatı, Ferrero’nun fındık almadığı serbest piyasanın fiyatı”

Herkes üreticiyi tırtıklıyor

“Bu bir rezalettir.” Diyen Adıgüzel, şöyle devam etti: “ Ülkenin Cumhurbaşkanını kimse dinlemiyor. Bugüne kadar Erdoğan'ın destek verdiği kolaylık sağladığı Ferrero dahil.

Bu da yetmezmiş gibi TMO'ya fındık vermek ayrı bir eziyet. Aylar sonraya gün veriliyor. Ödemeler daha da sonra. Bu şekilde zaten üretici özel sektöre mecbur bırakılıyor.

TMO ilave olarak nem oranına göre randıman indiriyor, iskonto yapıyor. Nem oranı 5,5-6 arası gelenden 1 lira, 6-6,5 arasından 2 lira kesinti yapıyor. Dedik ya herkes üreticiyi tırtıklıyor.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi