Ordu Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği iftar programları kapsamında Gürgentepe’de konuşan Başkan Enver Yılmaz, “Bu bölgede önceliğimiz, Ordu’dan başlamak kaydıyla yaklaşık 55 km’lik Ulubey, Gürgentepe, Gölköy yolumuzun bir an önce bitmesi. Bu konuda müteahhit arkadaşlarımıza ricada bulunduk, gerekli olan neyse yapın dedik. Ödenekle ilgili meseleleri biz çözeceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR, ORDU’YA YENİ BİR VİTRİN, YENİ BİR VİZYON GETİRDİ…
Gürgentepe’deki iftar programının ardından yaptığı konuşmada Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Ordu’ya yeni bir vitrin ve yeni bir vizyon geldiğini vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, “ Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Bundan sonra yapacağımız programlarımızda da sizlerle beraber olmayı nasip eylesin. Büyükşehir Belediyesi Ordu’ya yeni bir vitrin ve yeni bir vizyon getirdi. Tüm ilçelerimize Ordu’nun merkeziymiş gibi eşit bir mesafede tutarak hizmet kervanını başladık. Ulubey, Gürgentepe, Gölköy denildiğinde artık bizim için tek bir mesele var. Ordu’dan başlamak kaydıyla yaklaşık 55 km’lik Ulubey, Gürgentepe, Gölköy yolumuzun bir an önce bitmesi. Bu konuda müteahhit arkadaşlarımıza ricada bulunduk, gerekli olan neyse yapın dedik. Ödenekle ilgili meseleleri biz çözeceğiz” şeklinde konuştu.

BU YOLU YAPMAK İÇİN ÖNÜMÜZDE HİÇBİR ENGEL BIRAKMAYACAĞIZ…
Hayata geçecek olan yol projesi için Belediye Başkanlarının üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Gürgentepe Belediye Başkanımız müjdeli bir haber vererek, ‘İlçede devam eden bu yola yer vermeyen kimse kalmadı. Hepsi rıza oldu. Herkesle konuştuk, herkesin mutabakatını aldık’ dedi. Hemen akabinde Gölköy Belediye Başkanımız, ‘Çok az sayıda vatandaşımızın imza meselesi kaldı onu da inşallah biz halledeceğiz’ dedi. Ulubey Belediye Başkanımızda teslim edilen yerlere ilişkin mülk sahiplerinin muvafakatının alınacağını söyledi. Ben de bu gelişmeler üzerine arkadaşlarıma; ‘ 3 tane Belediye Başkanımızsınız, gidin hemşerilerimizin kapısında yatın, yer vermeyen vatandaşlarımızın isimlerini bize bildirin, sizin muvafakat alamadığınız o vatandaşlarımıza biz gideceğiz, kapısında oturacağız, gerekirse yatacağız. Bu yolu yapmak için önümüzde hiçbir engel bırakmayacağız’ dedim” açıklamasını yaptı.

54 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK…
55 Kilometrelik Ulubey, Gürgentepe, Gölköy yolunun 54 milyon liraya mal olacağını açıklayan Başkan Enver Yılmaz, Gürgentepe ilçesinin ana bağlantı yolları ile birlikte 2 yıl içerisinde tamamlanacağı müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesinin de kısa bir süre sonra hayata geçecek olan 750 km’lik sıcak asfalt ihalesi ile birlikte önemli bir yatırım hamlesine başlayacağının altını çizen Başkan Enver Yılmaz, “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin ardından yaklaşık 400 trilyon liraya mal olacak, 750 km sıcak asfalt yol ihalesine çıktık. Teklifler alınmaya başladı. Önümüzdeki ay itibarıyla da inşallah sonuçlanacak. Gürgentepe ilçemizin tüm ana bağlantı yollarını ihalesini yaptık, inşallah 2 yıl içerisinde bitecek. Buraları tamamen sıcak asfaltla kaplayacağız. Artık mahallelerimizde yolla ilgili bir sıkıntı kalmayacak. Bununda müjdesini Gürgentepe’li kardeşlerimin huzurunda veriyorum” dedi.
Başkan Enver Yılmaz son olarak ise “Otoyolu bitmiş, mahalle yolları asfaltlanmış, su sorunu çözülmüş bir Gürgentepe, hakikaten yaşanabilir bir Gürgentepe olacak” ifadesini kullandı.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi