Ordu Mahalli Ligi'nde şampiyon olan ve ilk sezonunda yaşadığı şampiyonluğun ardından Bölgesel Basketbol Ligi'ne yükselen Ulubey Ohtamış Spor Erkek Basketbol Takımı, iyi performansını da burada da sürdürdü. Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi C Grubu'nda şu ana kadar 5 maça çıkan ve tamamını kazanan Ordu ekibi, son maç öncesinde Play-Off'a katılmaya hak kazandı.

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi G Grubu’nun ilk haftasında kendi evinde Giresun Camili Örnekspor’u 87-57 yenerek morallenen Ordu temsilcisi, ikinci karşılaşmada ise Ünye Meçhul Asker Ortaokulu’nu 55-69 ile geçmesini bildi ve 2’de 2 yaptı. Üçüncü maçını iddialı bir kadro kuran Trabzon Avrasya Üniversitesi’ne karşı deplasmanda oynayan Ohtamış, bu müsabakayı da 64-57 kazandı. Dördüncü karşılaşmayı Giresun Camili Örnekspor ile deplasmanda oynadı ve 63-68 galip tamamladı. 5. müsabakayı Atatürk Spor Salonu’nda oynayan Ulubey Ohtamış Spor Kulübü, bir başka Ordu temsilcisi Giresun Camili Örnekspor’u 85-71 mağlup ederek 5’te 5 yaptı.

Başantrenör Reşit Arif Gürsoy, “Bu takım 2.Lig’de oynayacak oyunculara sahip. Takım nihayet kendini ispat etti. Lider olarak finallere kaldı. İlk rakibimizi geçip Türkiye’nin ilk 8’i arasına gireceğiz. 2.Lig yolu açıldı. Ohtamışspor, kurulduğu sene 2.Lig’e çıkacak ve bu çocuklar başarıyı yakalayacaklar. Bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Takım oyununu oynarsak, tam olarak 2.Lig takımıyız” dedi.

Ulubey Ohtamış Spor Kulübü, ligin son haftasında ise sahasında Trabzon Avrasya Üniversitesi’ni konuk edecek. Bu maçın ardından ise Batman'da oynanacak olan Play-Off maçları ile 2.Lig'e yükselme mücadelesi verecek.

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi