Her sağlıklı vatandaşın gerekli önlemleri almadığı takdirde hayatının çeşitli evrelerinde karşılaşabileceği önemli birer hastalık olan diyabet ve obeziteye karşı Ordu İlinde farkındalık oluşturmak, gerek diyabet hastalarının gerekse bu riski taşıyan insanların diyabet hastalığını tam anlamıyla öğrenip onunla yaşamayabilmelerini sağlamak amacıyla iki aşamalı olarak Diyabet ve Sağlıklı Yaşam etkinliği yapıldı.

Ulubey İlçe Devlet Hastanesi’nde ilk aşaması gerçekleştirilen Diyabet ve Sağlıklı Yaşam Etkinliğine, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Dr. Emine Anıl Buyruk, Diyetisyen Ayfer Turan, Ulubey İlçe Devlet Hastanesi’nde görevli Ebe Berna Akbaş, Ebe Sevda Birsin ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Sağlık Memuru Necmi Akbulut katılarak vatandaşların açlık kan şekeri ölçümü ve beden kitle indeksi takibi ile mevcut durum tespiti yaptılar.

Yapılan çalışmada birçok vatandaşın az su tükettiği, obezite sınırına yakın olduğu görüldü. Vatandaşlara obeziteye karşı alınabilecek önlemler konusunda eğitim verildi. Kan şekeri yüksekliği tespit edilenler ise Dahiliye Polikliniğine yönlendirilerek tedavilerinin başlanması sağlandı.

Ulubey Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda ikinci aşaması gerçekleştirilen Diyabet ve Sağlıklı Yaşam etkinliğine; Belediye Başkanı Akif Atlı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Öztürk, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Orhan Baş, Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Özgür Enginyurt, Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Davut Erişmiş, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Engin Keskin, birçok yönetici ve vatandaş katıldı.  Ulubey İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yavuz Kürşad Polat ve Diyetisyen Ayfer Turan obezite, Sağlıklı Yaşam ve Diyabet hakkında konuşma yaparak vatandaşları bilgilendirdi. Karşılıklı soru ve cevaplarla seminer devam etti.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Öztürk daha önce yaptığı açıklamalarda Ulubey İlçesinde Diyabet Merkezi kurmayı planladıklarını ifade ederek bu merkezde diyabet hastalarını 10 gün süreyle hastaneye yatırıp muayene ve tedavilerinin yapılacağını, bunun yanı sıra bu hastalıkla nasıl yaşayabileceklerinin eğitiminin verileceğini, diyabetten hangi organları etkilenmişse tedavi edileceğini ve her türlü araştırmalarının yapılacağını belirterek, hastaları merkeze ait araçlar ile hastaneye götürüp 10 gün sonra tekrar evlerine bırakılacağını, gerekirse sporunu bile orada yaparak diyetisyenler eşliğinde zayıflayacaklarını,  yani bir çeşit kamp gibi olacağını ifade etmişti.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi