Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantısına Başkanı Güler’in yanı sıra Genel Sekreter Coşkun Alp, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, AK Parti Ulubey İlçe Başkanı Süleyman Özdemir ve teşkilat mensupları katıldı.

Ulubey, İsviçre’nin Davos kentine çok benziyor

19 ilçenin kendilerinde ayrı yerlere sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Güler, Ulubey ilçesine yapılan yatırımların kentin çehresini değiştirdiğini söyledi. Başkan Güler yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak klasik belediyeciliği her alanda yapıyoruz. Önemli olan farkını ortaya koyabilmekte. Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu kimliğine bürünebilmekte. Biz bunu yapıyoruz. Üretim, ekonomi, işsizlik ve diğerleri. Bizim yapmak istediğimiz aslında budur. Herkes üretsin. Kendi işinin patronu olsun. Ordu’nun insanı akıllı ve bir o kadarda üretkendir. Bunun üretime dönüşmesi için bizim üzerimize ne düşüyorsa yapıyor, yapmaya da devam edeceğiz. Ulubey aslında İsviçre’nin Davos kentine çok benziyor. Buraların oradan farkı yok. Ancak biz bunu bu zamana kadar ortaya çıkartamamışız. Şimdi bunu yapacağız. Her tarafı doğal güzelliklere sahip olan bu ilçemizi daha da geliştirerek turizmden aldığı pastayı büyüteceğiz. Yapacağımız bu çalışmalarla Ulubey’i Türkiye’nin Davos’u yapabiliriz” dedi.

Karadeniz-Akdeniz yolunu fırsata çevirelim

Ulubey’in geleceğini kurtarmak adına çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Güler, “Ulubey’in geleceğini kurtarmak adına yaptığımız ve yapacağımız bu çalışmalar ile çocuklarımız artık gurbete gitmeyecek. Kendi doğdu topraklarda yaşayarak üretim yapacak. Bu sayede hem ilçemiz büyüyecek hem de ilimiz ekonomisi kazanmış olacak. Bakın Ulubey ilçemiz ile Mesudiye ilçemizden geçen Karadeniz -Akdeniz yolu var. Bu yol tamamlandığında, 3 günde Akdeniz’e gemi ile inen ürünler, bu yol sayesinde, araçlarla Mersin’e 6 saatte inecek. Hem zaman hem de fiyattan tasarruf yapılmış olunacak. Artık zaman kaybetmenin bir anlamı yok. Gelin hep beraber bu yolu fırsata çevirelim. Hem ilimiz kazansın hem de ilçemiz kazansın.

 Ulubey’e yatırımlar devam edecek

Başkan Güler, daha sonra Ulubey’e yapılan ve yapılacak olan tarım, turizm, ekonomi, eğitim ve istihdam yatırımları hakkında heyete bilgi verirken Ulubey için hayata geçirilecek her türlü yatırım ve projeye de destek sözü verdi. Ulubey’in köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğunu da aktaran Başkan Güler, Ulubey adına tanıtmak için her türlü çalışmanın yapılacağını sözlerine ekledi.

Türkcan’dan teşekkür

Ulubey heyeti adına konuşan Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulubey’de hayata geçirilen yatırımlara değindi. Ulubey’in Büyükşehir desteği ile birçok alanda adını duyurmaya başladığını aktaran Türkcan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, Ulubey’e olan destekleri dolayısıyla teşekkür etti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi