Türkiye'nin 36. tabiat parkı olan, 7 dönüm büyüklüğünde ve 80 metre derinliğindeki Ulugöl, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

Şehir gürültüsünden uzaklaşarak temiz havada vakit geçirmek isteyenler, gölün çevresinde yürüyüş yapma, ağaç ve gökyüzünün göle olan yansımalarını fotoğrafla ölümsüzleştirme fırsatı yakalıyor.

Eşsiz manzara eşliğinde pikniğin de yapıldığı Ulugöl Tabiat Parkı, her mevsim olduğu gibi sonbaharla sunduğu renk cümbüşüyle hayran bırakıyor.

Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ, başta Ulugöl olmak üzere ilçenin turizm noktalarının ziyaretçi akınına uğradığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla doğası güzel yerleri daha da güzel hale getirerek ilçeye gelen misafirlerin kullanımına sunduklarını anlatan Uludağ, Ulugöl'ün konaklama ve ulaşım konusundaki sorunlarını büyük ölçüde çözdüklerini belirtti.

Uludağ, hafta içi günlük ortalama 150-200 aracın tabiat parkına giriş yaptığını, hafta sonları özellikle mevsimine ve hava şartlarına göre günlük 300 ile 500 aracın geldiğini kaydetti.

"Turizm yolunda ilçemiz güzel bir ivme kazanıyor"

Ulugöl Tabiat Parkı'na bu yıl şu ana kadar 60 bin civarında araç, 200 bine yakın yerli ve yabancı turistin girişi olduğunu aktaran Uludağ, şöyle konuştu:

"Ulugöl Tabiat Parkı, artık hem ilimizin hem de Türkiye'mizin bir turizm merkezi olma yolunda devam ediyor. Biz de ilçe belediyesi, Büyükşehir ve hükümetimiz olarak Ulugöl Tabiat Parkı'nı diğer alanlarla entegre ederek ilçe merkezimizde millet bahçesi yapıyoruz. Akabinde Uluvahta Yaylamız var. Dolayısıyla turizm yolunda ilçemiz güzel bir ivme kazanıyor. İnşallah ekibimizle halkımızla Ulugöl'ü ve ilçemizi turizme hazırlıyoruz."

"Elimizden geldiği kadar bu tabiattan yararlanmak için geziyoruz"

Ziyaretçilerden Eylem Hazar, Ulugöl'e beş yılın ardından geldiğini ve havanın da güzel olmasıyla güzel vakit geçirdiğini kaydetti.

Giresun'dan eşiyle gelen Üzeyir Kapıcıoğlu ise bölgenin doğal güzelliğini bildiklerini ancak sonbahar renkleriyle görmek istediklerini anlattı.

Kanocular, göldeki atıkları topladı

Çeşitli spor aktivitelerine de ev sahipliği yapan gölde kanocular, farkındalık etkinliği kapsamında atıkları topladı.

Ordu Kano Kulübü ve Ordu Orman Okulu Kurucu Başkanı Mustafa Sarıkaya, Giresun Doğa Sporları Kulübü ile yoğun bir ziyaretçi akını olan Ulugöl'e bilinçsizce atılan atıkları kanolarla toplayacaklarını anlattı.

Kano öğrencisi 10 yaşındaki Aylin Doğar da herkesin doğayı kirletmeyip çöplerini kutularına atması gerektiğini ifade etti. AA

Editör: Haber Merkezi