Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Yeşil, peyzaj mimarlığı mesleğinin önemi, bölümde verilen dersler ile bölümün akademik ve fiziki yapısı gibi pek çok konuda dinleyicilere bilgi vererek Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nü kutladı.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Balta, “Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü etkinliklerimiz bugün ve yarın olmak üzere iki gün olacak. Bu kapsamda bu zamana kadar hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından yapılan önemli çalışmalar görselleri ile birlikte sunulacak. Ziraat Fakültesi’ne verdikleri katkılardan dolayı Sayın Rektör’ümüze teşekkür ediyor, Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, peyzaj mimarlığı mesleğinin önemine değinerek doğru kentleşmeye dikkat çekti. Rektör Akdoğan, “Hangi alanda, hangi mekanda, hangi şartlarda olursa olsun insana hizmet etmek hayatın en önemli faaliyetidir. Evrendeki tüm varlıklar insana hizmet eder. Dolayısıyla bu varlıkların yerli yerinde kullanılması için insan olarak elimizden geleni yapmamız gerekir. İnsana yapılmayan, insana hizmet etmeyen bir yatırım anlamdan uzaktır. Peyzaj mimarlığı kentleşmenin, bir arada yaşamanın arttığı çağdaş dünyada önemli bir meslek olarak kendini göstermektedir. Üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü de alanında uzman akademik personeli ve öğrencileri ile önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bizler Rektörlük olarak Ziraat Fakültesi için, Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve diğer bölümler için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi