2022-2023 sezonunda mücadele ettiği Kadın Futbol 1.Ligi'nde istikrarsız bir performans ortaya koyan ancak son oynadığı maçta taraftarı önünde farklı kazanan Ünye Gücü FK Kadın Futbol Kulübü, geçen hafta içinde ise Şırnak deplasmanında sahaya çıkarak Nuhspor’a 2-0 kaybetmişti. Ord ekibi karşılaşma ile ilgili olarak müsabaka hakemlerinin eylemi hakkında yazılı basın açıklaması yaparken, kural ihlali yapıldığını iddia etti.

Açıklama şöyle;

“TFF Kadınlar 1. Lig’de 07.12.2022 tarihinde Şırnak Şehir Stadı’nda Nuhspor ile karşı karşıya geldiğimiz maçta, müsabaka hakemlerinin eylemi hakkında, tüm spor kamuoyunu, Kadın Futbolu paydaşlarını bilgilendirmek amacıyla Ünye Gücü Futbol Kulübümüzün zorunlu açıklamasıdır. 7.12.2022 tarihinde Şırnak Şehir Stadında oynanan Nuhspor-Ünye Gücü FK, TFF 1. Lig 8.Hafta karşılaşması 0-0 eşitlikle devam ederken mücadelenin 72.dakikasında maçın orta hakemi MEHMET BATAK (II Hakemi) skandal bir şekilde penaltı kararı verirken diğer yandan yaptığı VAR işareti ile de verdiği karan komediye dönüştürmesi kadın futbolunun nelerle karşı karşıya olduğunun bir göstergesidir.

OLAY: Maç golsüz eşitlikle devam ederken Ünye Gücü FK takımımızın ceza sahası içerisinde top oyunun normal akışına göre oynanırken takım oyunculanmızın topu rakip yarı alana taşıdıktan ve oyun iki takım oyunculannin arasında yaklaşık 3-4 dakika oynandıktan sonra ev sahibi takımdan bir oyuncunun bu süre içerisinde yardımcı hakeme uzun süre itirazı sonrası maçı durduran orta hakem MEHMET BATAK, yardımcısı ile görüşüp ardından eliyle VAR işareti (VAR uygulaması olmayan ligde) yaparak ve sözlü olarak itiraz eden oyuncularımıza VAR’a gittim diyerek penaltı noktasını işaret etmesi hem bir SKANDAL hem de bir hakemlik komedisidir.

KURAL İHLALİ KOKUSU VAR:

3-4 dakika akan ve devam eden oyun bu kadar geçen sürenin sonunda nasıl durdurulup bir penaltı kararı verilir? Üstelik yardımcı hakem bu kadar geçen süre içerisinde bayrağını kaldırıp, sallayarak orta hakemine uyarıda bulunmamışken, sadece oyunun devam ettiği sırada kendisine israrla itiraz eden Nuhsporlu oyuncunun talebi doğrultusunda ve etki altında kalarak buradan bir penaltı kararının çıkartılması bir hakem ihlalidir. VAR uygulaması olmayan ligimizde VAR’a gittim işareti ve sözlü ifadesi açık bir kural ihlalidir.

MAÇIN GÖZLEMCİSİ NEREDE?

Müsabakanın bu skandal kararla devam ettiği sırada teknik ekibimiz ve kulüp yöneticilerimiz karara itiraz etmek üzere ve danışmak üzere maçın gözlemcisini ararken orada görevlendirme listesinde adı geçen Kasım Yetik’i bulamamaları, güvenlik görevlilerinin de arayışlarına rağmen bu isme ulaşamamalanı da ilgili şahsın maçın oynandığı statta bulunmadığı şüphesini de doğurmuştur. Gözlemci maçta değilse raporunu nasıl ve nereden doldurduğu, bu ihlalden nasıl bahsettiği akıllarda soru işareti olarak durmaktadır.

SONUÇ: 07.12.2022 tarihinde Şırnak Şehir Stadında oynanan Nuhspor- Ünye Gücü FK, TFF 1.Lig 8.Hafta karşılaşmasında gerçekleşen hakem faciasının Kadın Futbol tarihine kara bir leke olarak geçeceğini üzülerek belirtmek isteriz. Söz konusu müsabakada maçın Hakemi MEHMET BATAK son derece gayri ciddi ve hakemlik mesleğine ihanet edercesine maçın 72. dakikasında üzerinden pozisyonlar ve bir hayli zaman dilimi geçmesine aldırış etmeden oyunu durdurup VAR işareti yaparak ve VAR’a gittim diyerek verdiği penaltı kararı hem SKANDAL hem de bir KURAL ihlalidir. Bu müsabaka için toplamda 2.000 km yol kat eden genç kızlarımızın emeğini gasp eden ve daha önce sadece bir maç yönettiği anlaşılan, hakemlik vasfı ile uzaktan yakından alakası olmayan şahsın, bu saatten sonra Türk Sporundan ebediyete kadar uzak tutulması için var gücümüzle mücadele edeceğimizi kıymetli spor kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Basın açıklamamızda Nuh Spor teknik ekip, sporcu ve yönetimini tenzih ettiğimizi altını çizerek belirtmek isteriz.”

SAMET KARADAĞ

Editör: Haber Merkezi