Ünye’de Organize Sanayi Bölgesi kurulması için 30 yıl önce çalışma başlatıldı. Önce Eskikızılcakese’de kurulması planlanan yeni OSB’nin daha sonra yine aynı bölgenin ırmak kenarında oluşturulmasına karar verildi. Ancak İdare Mahkemesi arsa sahiplerinin itirazı üzerine OSB’nin kurulması planlanan araziye ‘iptal’ kararı verdi. Yeni OSB’nin kurulabilmesi ve Bakanlığın yeniden çalışma başlatabilmesi için ise arsa sahiplerine 2,5 milyon lira ödenmesi gerekiyordu. Çünkü 2.5 milyon liranın ödenmemesi halinde, yeni OSB’nin 10 yıl daha gecikme ihtimali bulunuyordu.

Ünye OSB’ye 2,5 milyon lira

İşte tam bu noktada Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, konuyu  Yılmaz’a iletti. Başkan Yılmaz başkanlığında, Ünye’de gerçekleştirilen encümen toplantısında, Ünye OSB’ye 2,5 milyon lira aktarılmasına karar verildi ve gerekli ödenek dün hesaplara yattı.

Çamyar’dan başkan Yılmaz’a teşekkür

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve beraberindeki heyet, yeni OSB’ye desteklerinden dolayı Yılmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Çamyar, “Ben Ünyeliler adına Büyükşehir Belediye başkanımız ve genel sekreterimize teşekkür ediyorum.  Bizim kendi imkânlarımızla belki 10 yıl daha gecikecekti. Büyükşehir belediye başkanımız devreye girerek, Ünye’nin kangren olmuş sorununa neşter attı" diye konuştu. Ordu YORUM

 

 

 

Editör: Haber Merkezi