Bu sabah saat 04.17 sularında merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde meydana gelen deprem 10 ili etkiledi. Depremin yaralarının hızlı bir şekilde sarılması için Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi koordinasyonunda yardım kampanyası başlatıldı.

Ünye Belediyesi girişinde toplanılan yardımlar kolilere ayrıştırılarak önce Ordu merkeze ardından da tırlarla deprem bölgesine gönderilecek.

Ünye Belediyesi tarafından sabahın erken saatlerinde yapılan yardım çağrısının ardından Ünyeliler seferber oldu. Vatandaşlar battaniye, uyku seti, çocuk bezi ve kullanılmamış kıyafetlerden oluşan yardım paketlerini Ünye Belediyesi’ne getirerek teslim etti.

 “El birliğiyle yaraları kısa sürede saracağız”

Yardım çalışmalarını bizzat koordine eden Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ülkemizin başı sağolsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bölgeye intikal eden AFAD ve tüm kurtarma ekiplerine Allah’ım güç kuvvet versin. Yardım bekleyen kardeşlerimize bir an önce ulaşmalarını Mevla’m vesile kılsın. Bugün birlik ve beraberce yaraları sarma zamanıdır. Biz de Büyükşehir Belediyemizle birlikte Ünye Belediyesi olarak kurumumuz ve hemşehrilerimizin destekleriyle kısa sürede organize olarak ilk etapta hayati ihtiyaçların karşılanması için yardım kampanyası başlattık. Bölgede ihtiyaç olacak battaniye, kışlık giysi, çocuk bezi ve gıda olmak üzere çok sayıda malzemeyi hazırladık. Yardımların kısa sürede deprem bölgesine ulaşmasını amaçlıyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi