Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu yemeklerinin tanıtılması ve unutulmaması amacıyla yola çıkan Ordu Yemekleri ve Kültürü Basın Yayın Tanıtım Derneği Başkanı Aynur Zeren Tan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni ağırladı.

Dernek Başkanı Aynur Zeren Tan, derneğin amacının Ünye ve Fatsa’nın da el ele vererek gerçekleşeceği mesajını verdi.

Tan,  ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada; “Misafirperverliği için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Fatsa ve Ünye olarak yemek kültürümüzün çok zengin ve çok renkli olduğunu, her faaliyette ve her zaman bizlere destek olacaklarını söylediler. Ayrıca Ordu yemeklerimizin unutulmaması için derneğimizin faaliyetlerine destek vereceklerini ifade ettiler. Biz bu çemberi Ordu diye tuttuk. Fatsa Ünye ve Ordu’nun diğer ilçeleri ile birlikte faaliyetler yapacağız.” dedi.

Kültürel çalışmalar da yapıyoruz

Başkan Aynur Zeren Tan, derneğin sadece yemek değil kültürel faaliyetlere de sahip çıktığını ve yaşatmak için çalışmalar yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Fatsa Bolaman’da bulunan kalenin müze haline getirilmesi için projelendirilme aşamasında. Ordu’nun köylerinde büyük firmalar ile birlikte fizibilite çalışması yapılarak doğal hayatın korunması ve dijital ortama aktarılması için Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ile birlikte istişarelerde bulunduk.  Başkan Kibar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek derneğe her faaliyetinde tam destek vereceklerini söyledi, teşekkür ederiz.” Ünyekent

 

Editör: Haber Merkezi