29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saat 09.30’da Hükümet Konağında tebrikat töreni ile başladı. Kaymakam Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı protokol üyelerinin ve daire amirlerinin tebriklerini kabul etti. Tebrikat töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Işık, Ünyelilerin bayramını kutladı.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ünye İlçe Şehir Stadyumu’nda planlanan program hava muhalefeti nedeniyle kapalı spor salonuna alındı. Çocuk büyük 7’den 77’ye tüm Ünye Cumhuriyet coşkusunu yaşadı. Bayram programı Kaymakam Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın, protokolün, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Program saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile devam etti.

Program, öğrenciler tarafından okunan Cumhuriyet temalı şiirlerin okunması ile devam etti.

Ünye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen teakwondo gösterileri izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı. Program, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül törenin ardından program geçit töreni ile sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Ünye’de son olarak fener alayı düzenlendi. Protokolün yanı sıra öğrenci ve çok sayıda vatandaş ellerinde Türk Bayrağı ve meşalelerle Topyanı Mevkii’nden Ünye İskelesi’ne yürüdü. Program havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi