Ünye, Çaybaşı ve İkizce’nin katılımlarıyla Ünye ilçemizde gerçekleştirilen ödül törenine, 77 öğretmen ve 39 yöneticiyle toplam 116 personel katıldı.

Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen eTwinning ödül törenine İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ünye İlçe Millî Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Çaybaşı İlçe Millî Eğitim Müdürü Aykut Fidan, İkizce İlçe Millî Eğitim Müdürü Hasan Güneş, Şube Müdürü Musa Gözüdik ve Ordu eTwinning İl Koordinatörü Burçak Özyurt Çankırılı ile "eTwinning Okulu" olmaya hak kazanan okulların yöneticileri ve Ulusal/Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanan öğretmenler katıldı.

Düzenlenen ödül töreni, Ordu eTwinning İl Koordinatörü Burçak Özyurt Çankırılı'nın ilimizde yürütülen ve planlanan projelerle ilgili bilgi verdiği sunum ile başladı. Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Çankırılı, büyük bir katılımın gerçekleştiği programda; eğitimin milletleri birleştiren, gelişime ve ilerlemeye açık misyonunun 21. yüzyıl ihtiyaçlarını belirleyen ortak yönelişler olduğunu ifade etti.

Hedefimizin öğrenci ve öğretmenlerimizin AB projeleri içerisinde yer almalarını sağlayarak yabancı dil yeterliliklerini geliştirmelerini, eğitim dünyasındaki yeni yaklaşımları paylaşmalarını ve daha iyi eğitim öğretim becerileri geliştirmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Ordu'da projeler konusunda yeterli seviyedeyiz fakat, kendimizi yeterli olmanın da ötesine taşımalıyız. İlimizde yürütülen projelerde müthiş bir gelişme olduğu görülüyor. eTwinning programlarında yürütülen projelerimizin hem Türkiye'de hem de Avrupa'da tanınır hale geldiğini hep birlikte izliyoruz. Bu durum, hepimiz için gurur verici bir tablo. Ayrıca ERASMUS, TÜBİTAK, TEKNOFEST ve eTwinning alanlarında nitelikli ve nicelikli projeler ortaya koydukları için öğretmenlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini yurt dışı kaynaklı beslemek, dijital içerik geliştirmeleri ve eğitim ortamları oluşturmalarını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Sizlerin kişisel ve mesleki gelişimlerinize sağladığı katkıların yanı sıra öğrencilerinizle keyifli ve verimli vakit geçirme imkânı sunan eTwinning, yeniliğe ayak uydurmamız gereken çağımızda önemli bir köprü vazifesi görüyor." dedi.

Türkiye'nin eTwinning alanında yapılan proje ve kazanılan ödüller açısından Avrupa'da birinci sırada yer aldığını ifade eden Müdür Vargeloğlu, konuşmasında "Kayıtlı öğretmen sayısı bakımından ilimiz, 10.389 ile 81 il içinde 17. sıradadır. Kayıtlı proje sayısı bakımından 2.979 proje ile 81 il içinde 15. sıradadır. eTwinning, Avrupa'ya uzanan bir yol ve sizler de Ordu' muzu bu yolda çok güzel temsil ettiğinizi almış olduğunuz etiketlerle de göstermiş oldunuz. Ordu' nun fark yaratan öğretmenlerine ve okul yöneticilerine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Daha başarılı ve kaliteli projeler yürüteceğiniz bu yolda, hepinize başarılar diliyor ve hepinizi tebrik ediyorum." dedi.

Tören, protokol konuşmalarının ardından Ünye İlçe Millî Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anısına Müdürümüz Mehmet Fatih Vargeloğlu' na tablo takdimi ve katılımcılara ödüllerin takdimiyle sona erdi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi