Ünye 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen Rahvan At Yarışları Günpınarı Mahallesi Binicilik Tesisleri’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yarışları Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Garnizon Komutanvekili Üst. Muhammet Ali Gökkan, Cumhuriyet Başsavcıvekili Yusuf Özkartal, Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, AK Parti Ünye İlçe Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu, ÜNDEF Genel Başkanı Ali Kemal Göyünç, STK başkanları, belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda vatandaş izledi

9 kategoride gerçekleştirilen yarışlar Minik Tay ile başladı. Dereceye girenlerin para ve kupa ile ödüllendirildiği yarışlarda Yerli Dört Nal kategorisinde yarışan atlar izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. Kıyasıya mücadelenin sergilendiği yarışın Şampiyonu Hatice Ovalı olurken Binicilik Tesisleri’nde bulunan vatandaşlar şampiyonu alkışlarla tebrik etti.

“Rahvan At Yarışlarında Güzel Mücadeleleri Keyifle İzledik”

Baş ve Baş altı yarışları da oldukça çekişmeli geçerken yarışların sonunda bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Öncelikle tüm hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Ramazan ayından sonra Pandeminin de etkilerinin azalmasının ardından Atlı Spor Dalları Federasyonumuzun düzenlediği organizasyonla Binicilik Tesislerimizle at yarışlarını izleme fırsatı bulmuştuk. Ardından 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali etkinlikleri çerçevesinde Ünye Belediyesi olarak bugün düzenlediğimiz Rahvan At Yarışlarında güzel mücadeleleri keyifle izledik. Bizlere seyir anlamında güzel ve keyifli bir yarışma izleten at sahiplerimize ve jokeylerine teşekkür ediyorum. Organizasyonun burada gerçekleşmesinde emek veren herkese ve yarışları baştan sonra izleyen siz kıymetli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Dereceye giren atlarımızın sahiplerini de tebrik ediyorum” dedi.

Yarışlarda dereceye girenlere kupaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Yarışlarda Dereceye Giren At Sahipleri Şu Şekilde;

BAŞ: 1.Ertan Çelik, 2.Sabri Akbaş, 3.Sezgin Yeniyol. BAŞALTI: 1.Ömer Faruk İlhan, 2.Hasan Yıldız, 3.Hakan Şen. DÖRT NAL: 1.Ömer Ovalı, 2.Mustafa Elibol, 3.Metin Yelekin. BÜYÜK ORTA: 1.Selim İleri, 2.Nurullah Çam, 3.Sinan Romanoğlu. KÜÇÜK ORTA: 1.Emir Şanlıtürk, 2.Mahmut Taslak. DESTE: 1.Selim Sencar, 2.Bilgin Başarçelik, 3.Ersin Yeniyol. DÖRTLÜ TAY: 1.Ercan Şen, 2.Yaşar Erişme, 3.Oğuzhan Atabay. ÜÇLÜ TAY: 1.Hasan Türk, 2.Atilla Özgen, 3.Ömer Atabay. Minik TAY: 1. Hüseyin Gülaçtı, 2.Yaşar Erişme, 3.Umut Polat.

Dereceye giren at sahiplerine yarış sonunda toplam 80 Bin TL para ödülü verildi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi