Ünye tarihi günlerinden birini yaşıyor. İlçenin 40 yıllık özlemi olan Organize Sanayi Bölgesinin altyapı yapım ihalesi Ankara’da gerçekleştirildi.

10 firmanın katıldığı ve 5 firmanın yeterlilik kazandığı ihaleyi Ünye menşeli bir firma olan Delta İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kazandı.

Ünye, Ankara’ya çıkarma yaptı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında gerçekleştirilen ihaleye katılmak üzere Ünye Ankara’ya adeta çıkarma yaptı. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, AK Parti İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ve Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Alp ihalede hazır bulundular.

 Bugün Ünye’mizin bir hayali gerçekleşti

Ünye’nin 40 yıllık Organize Sanayi Bölgesi (OSB) hayalinin bugün gerçekleştiğini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye’mize istihdam ve ekonomi anlamında çok önemli bir ivme kazandıracak olan OSB projemizin bugün tam anlamıyla gerçekleşiyor olmasından son derece mutluyuz. Bu uzun soluklu bir yolculuktu ve bu yolculuğun sonuna geldik. OSB’nin, bizlerinde içerisinde bulunduğu bir süreçte çözüme kavuşmasından mutlu ve gururluyuz.Bugün güzel ve özel bir heyecanı yaşadık. Bunu neticesinde Ünye’nin yıllara sair bir projesinin çözüme kavuştuğuna şahit olduk. Uzun bir süreç yaşandı. Bu süreçte emeği olan büyüklerimiz var. Bugün geldiğimiz süreçte ihaleye 10 firma katıldı ve 5 firmanın yeterlilik belgesi oluştu. Yüzde 53,52 kırımla Ünyeli bir firma kazandı. Böylece yola çıkılmış olacak. En önemlisi de Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığımız ilk defa bu yıl yatırım programlarında olan yerlere ödeneği 3 katına çıkardı. Ödenek sıkıntısı olmayacağını görmüş oluyoruz. Firmalar bu anlamda sıkıntı yaşanmayacak ilçemizin istihdam noktasında ki beklentilerine cevap olacaktır. Bu süreçte bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Genle Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasi büyüklerimize, müteşebbislerimize ve tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

 İstihdama büyük katkı sağlayacak

Altyapı ihalesi bugün gerçekleştirilen Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nin istihdam açısından büyük önem arz ettiğini belirten AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan ise yaptığı açıklamada, “Ünyeli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. OSB hepimizin özlem duyduğu bir gerçekti. Bu anlamda da 2-2,5 yıl içerisinde hızlı yürüyüşle bugün çok ciddi bir yatırımın ve projenin başlangıcına sahit olduk. Bugün altyapı uygulama ihalesi gerçekleştirildi. Ünye’de istihdama katkı sağlaması açısından çok önemli. Yıllardır eksikliğini hissetmiş olduğumuz bu proje hem ticari kalkınma hem de turizm açısından son derece önemlidir. Bu yılsonuna kadar bitirilmesini arzu ediyoruz. Gelecekte Ünye’de 5 bin kişilik bir istihdam sağlayacak. Hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu

 Emeği geçenlere teşekkür ediyorum

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ise yaptığı konuşmada, “Bende emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin.” dedi.

Ünye OSB’de yeni dönem için rekor bir süre yaşandı

Geçmişte yaşanan aksaklıkların bir kenara bırakılması kaydıyla son dönemde Ünye OSB’nin hayata geçirilmesi noktasında rekor bir süre yaşandığının altını çizen Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Bizler için mutlu bir o kadar da gurur duyduğumuz bir gün. İlçemize hayırlı olsun. Hep gecikmesi ifade ediliyor ve geçmişte yaşanan olumsuz tecrübeler aktarılıyordu. Siyaseti, bürokrasisi, devleti ve millet ile bir amaç içerisinde yüründüğünde bugünkü aşamada belki de Türkiye geneli mukayese edilirse rekor hızda başlanan ve bitirilecek olan bir OSB’nin sürecini yaşıyoruz. Geçmişte kaybettiğimiz zamanı telafi etmesi noktasında işbirliği içerisinde çalıştık. Son derece üst düzeyde bir katılımla objektif bir ihale süreci yaşandı. Birbirinden müstesna şirketler katıldı. Ekonomik anlamda en avantajlı teklifi veren Ünyeli firmamız Delta İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ihaleyi kazandı. Bundan sonraki süreçte bize düşen işi başlatıp sıkı bir şekilde takip etmektir. İnşallah çok kısa süre içinde OSB bitecek ve dolacak. Bu yılsonuna kadar altyapısı bitecek. Daha altyapı bitmeden fabrikaların temelinin atılacağını inanıyorum.” diye konuştu.Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi