Ünye Belediyesi tarafından Gölevi Mahallesi’nde Kadınlar Plajı ile Cüri Köprüsü arasında yer alan ve deniz kıyısında bulunan 68 dönümlük alana “BATIPARK” projesi yapılarak kentin turizmine önemli bir ivme kazandırılacak.

Karadeniz’e kıyısı bulunan Ünye’de, özellikle ilçeyi ziyaret eden misafirlere birçok imkan sağlayacak destinasyon alanı bulunmamaktaydı. BATIPARK projesi ile rekreaktif ihtiyaçlara cevap verecek bir turizm destinasyon alanı kente kazandırılırken, aynı zamanda Ünye’nin ilk engelsiz plajı bu alana yapılacak.

Ünye’nin ilk engelsiz plajı olacak

Projede engellilerin de düşünüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Engelli kardeşlerimizi de bu projemizde düşünerek onların denize engelsiz bir şekilde girebilmelerini sağlayacağız. Engelsiz yaşam alanını onlara bu projemizde sunmuş olacağız. Engelli kardeşlerimizin denizden istifade edebileceği özel ve tek alan olacağını belirtmek istiyorum” dedi.

Projenin tamamlandığını ve ihale sürecine girildiğini ifade eden Başkan Tavlı, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde ihalesinin tamamlanacağını ve yer tesliminin yapılacağını planladıklarını belirtti.

Bu kapsamda hazırlanan Batıpark projesinde:

“Seyir terasları, piknik alanları, engellilerin plaj içerisinde rahatlıkla gezebileceği ve denize girebileceği platformlar, çocuk oyun alanları, voleybol ve basketbol sahaları, tematik kumul bahçesi, karavan park alanı, otopark, manyetik siyah kum terapi havuz alanı, tuvalet, duş, büfe, hediyelik ve yöresel ürün satış reyonları ve gezinti rotaları” yer alacak.

Proje hazırlık sürecinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Meltem Erdem Kaya, Doç. Dr. H. Serdar Kaya, Araştırma Görevlisi Elif Serdar, Mimar ve Şehir Plancısı Mine Çiçek ve Peyzaj Mimarı Amine Küçükyetmez gibi çok sayıda akademik isim de destek veriyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi