Ordu’nun turizmde iddiasını ortaya koyan çalışmaların öncüsü olan Büyükşehir Belediyesi, Ünye’de Doğa Yürüyüşü ve Atlı Binicilik Parkuru Ekoturizm Projesi’ni hayata geçiriyor. Tozkoparan Mağarası, Ünye Binicilik Tesisleri ve Asarkaya Kent Ormanı gibi ilçenin önemli turizm destinasyon alanlarını birbirine bağlayacak güzergâh, ilçenin turizmdeki cazibesini daha da artıracak.

Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Giresun Orman Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla hayata geçirilen çalışma kapsamında 4,37 km doğa yürüyüş yolu, 3,85 km atlı yol güzergahı olmak üzere toplam 8,22 km ekoturizm güzergahı oluşturuldu.

Çalışmalar kapsamında vatandaşlara farklı bir turizm rotası oluşturan Büyükşehir Belediyesi, güzergâh üzerinde ayrıca parkurda yürüyüş yapan vatandaşların kullanabilmesi için alt yapı ve dinlenme alanlarını da hayata geçirecek.

Güzergahı oluşturan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolda iyileştirme çalışması gerçekleştiriyor. Yaz sezonuna hazır hale gelmesi planlanan ekoturizm yolu, vatandaşlara atlı ekoturizmin yanı sıra dağ bisikleti ve trekking yapabilme imkânı da sunacak. Yine vatandaşlar ister kendi atları isterlerse de Binicilik Tesisi’nden kiralayacakları at ile bu güzergahın zevkini çıkarabilecek. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi