Üç gün sürecek Zümrüt Fındık Festivalinde yerini alan Altınordu Üreten kadın kooperatifi' Atatürk parkında stant açtı. Ordu’nun, Altınordu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel ürünlerin sunulduğu stant, hem protokol mensupları hem de festivale katılan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in eşi Ayfer Tören'in katılımıyla açılan stantta kadın kooperatifi üyeleri tarafından hazırlanan ürünler büyük beğeni topladı.

 “Altınordu Üreten Kadın kooperatifi" üyelerine emek ve katkıları sebebiyle teşekkür eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Turizm kenti iddiası ile atılımlar yapan Ordu’nun Altınordu’nun gastronomi turizminin de bölgedeki merkezi olması için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Tören "Yapımında sona geldiğimiz, yöresel damak tatlarımızın sunulacağı ‘Altınordu Yerel Lezzet Durağı' ve şehrimizin tarihi süreçten süzülüp gelen yerel ve doğal ürünlerinin tanıtıldığı şehrimize ve yöremize özgü markalarımızı ön plana çıkaran 'Altınordu Coğrafi İşaretli Ürün Tanıtım Noktası' ayrıca önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğimiz Altınordu Belediyesi Ankara Ordu Konağı ile hem Ankara’daki Ordulu hemşehrilerimize hem de tüm Ankaralı'lara bölgemizin kültürünün zengin mutfağını ve gastronomi aracılığıyla şehrimizin güzelliklerini göstereceğiz" diye konuştu.

Gastro Ordu alanında bir ilk

Orduda alanında bir ilk olacak GastroOrdu adı altında bir gastronomi merkezi açacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Tören, "Yine kısa bir süre içerisinde kadın kooperatifi ile belediyemiz iş birliğinde şehrimizde hayata geçireceğimiz ve alanında ilimizde bir ilk olacak GastroOrdu adı altında bir gastronomi merkezi ile tüm Ordulu'lara, şehrimizi ziyaret eden tüm misafirlerimize hizmet vereceğiz" şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi