Cumhuriyet Halk Partisi Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Yalçın, fındık üreticisinin hak ettiği fiyatı alması için uğraş verdiklerini belirterek; "Üzülerek ifade etmek durumundayım ki, bu zamana dek fındık üreticisinin isyanına kulaklarını itinayla tıkayanlar, üreticimize vermiş olduğumuz destekten belli ki rahatsız olmuşlardır.. Fındık üreticisinin alın terinin arayışı içerisindeyken bu kadar masumane bir yürüyüşü terörle bağdaştırmak, yanlış algı oluşturmaya çalışarak Fındık Yürüyüşü’nü itibarsızlaştırmaya çalışmaktadırlar. Fındığın Türkiye gündemine oturmasının sebebi bu yürüyüştür. Bu haklı yürüyüş ve Fındık Mitingi bir siyasi parti kimliği taşımayıp, fındık üreticimizin alın terine ve verilmeyen değere tepki koymak adına yapılmış bir eylemdir." dedi.

Memura işçiye zam yapılsın!

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne yapılan zammı eleştiren Başkan Yalçın, "Sayın Bakan bizle dalga geçer gibi % 40'lık zammı savunuyor. Sayın Bakanım Kamudaki müsrifliğin önüne geçilmesi halinde zamma gerek olmadığını göreceksiniz. AKP’nin 15 yıllık iktidarı sonucunda ekonomi çöküşe sürüklenmiştir. Hazinenin tüm gelir getiren kaynakları heba edilmiştir. Türkiye ekonomisi yüksek enflasyon, yüksek işsizlik, yüksek faiz, yüksek cari açık ve yüksek bütçe açığı pençesinde kıvranmaktadır. Memura, işçiye, emekliye yüzde 3, MTV'ye yüzde 40 adalet bunun neresinde? Bu fahiş zammın geri çekilmesini ve memura, emekliye, işçiye verilen zam oranında yapılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

"İktidar eğitimi yapboza çevirdi"

"AKP hükümeti 15 yılda 6 Bakan buna bağlı olarak da Sınav sistemini 15 yılda defalarca kere değiştirdi. Sonuç vahim boyutlara ulaşmıştır." diyen Yalçın açıklamasına şöyle devam etti: " Dünyanın en kapsamlı ve ortaöğretimdeki eğitim kalitesi üzerine önemli bir referans olan PISA verilerine göre eğitim sistemiz yerlerde sürünmektedir. Çocuklarımız matematik ve fen bilimlerinde son derece başarısızdır. Bilimsel gelişmenin temeli olan fen de ve matematikte başarıyı yakalayamayan hiçbir toplum bilim yapamayacak, teknoloji üretemeyecektir.  “2004'te OKS’yi getirmişler, 4 yılda vazgeçmişlerdir. Sonra SBS'yi getirmişler, 5 yılda bundan vazgeçmişlerdir. 2013'te, 'TEOG en iyisi' demişlerdir ve 4 yılın sonunda şimdi bundan da vazgeçiyorlar.  Her zaman söylüyoruz, iktidar eğitimi yapboza çevirdi; Bugüne kadar bizim eleştirilerimize acımasızca yaklaşanlar, şimdi 'bizim zamanımızda TEOG mu vardı? Diyorlar. Peki, niye bu sistemi överek getirdiniz? Yeni sistem de aynı mantıkla oldu-bitiğe getirilmesin bu sistemin yerine ne koyulacağını iyi planlamak gerekli. Bilimsel anlayışla hareket ederek okuldaki başarıyı esas alacak bir yönteme geçilmelidir." Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi