Her fırsatta vatandaşlarla iç içe olan ve sosyal belediyecilik alanında ilklere imza atan Başkan Aşkın Tören de fide dağıtım programına bizzat katılarak üreticilere bereketli bir sezon diledi. Başkan Aşkın Tören’in bir önceki yıl açıkladığı tamamlayıcı sosyal destek paketiyle şehirde tüm sosyal kesimler ile dayanışmasını gösteren Altınordu Belediyesi, bu sene de yeni bir rekor düzeyde bir sosyal destek paketiyle şehri ve insanıyla dayanışmasını sürdürüyor.

Başkan Aşkın Tören’in "üreten ve kendi kendine yeten şehir" hedefiyle ortaya koyduğu politika ve stratejiler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi, Tarımsal üretime ilişkin çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürebilirliğin sağlanması için üretimi teşvik etmeye ve üreticileri desteklemeye devam ediyor.

Destek Altınordu Belediyesinden üretim çiftçiden

Altınordu Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce “Çiftçi tarlasında Altınordu Belediyesi Çiftçimizin yanında” sloganıyla yürütülen dağıtım programı kapsamında üreticiler kapılarında teslim aldıkları sebze fidelerini bereketli bir yıl olması dileği ve besmelelerle toprakla buluşturdular. Fide desteği Altınordu’nun verimli topraklarının daha çok ekilip dikilmesine vesile olurken aynı zamanda üretim konusunda bir farkındalık ve heyecana neden oluyor. 70 kırsal mahallenin tamamında üreticilere kapılarında teslim edilecek fidan dağıtım programlarının çavuşlar, Teyneli ve Kökenli mahalleleri etabına Başkan Aşkın Tören de bizzat katıldı. Fide dağıtımları mahallelerde devam ediyor.

“Her alanda üretim diyoruz”

Üreticileri verilen sebze fidesi desteğini değerlendiren Başkan Aşkın Tören, “Biz her alanda üretim diyor üretimi teşvik ediyor, üreticilerimizi tüm imkanlarımızla desteklemeye devam ediyoruz. Şehrimizde üretimin en önemli ayaklarından biri Tarımsal üretimdir” dedi.

Tarımsal üretimin küreselleşen dünyadaki önemine değinen Başkan Tören, “Dünyayı etkisi altına alan Covid salgını tarımsal üretimin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bizde, Tarımsal alanda uzun vadeli politika ve stratejilerimizi belirledik ve bu doğrultuda çiftçilerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. Topraklarımızın işlenmesi, üretimin artırılması ve aynı zamanda hem aile bütçesine hem de şehir ekonomisine katkı verecek projelerimizle kırsalda yaşamı daha cazip hale getirmek istiyoruz. Aynı zamanda Aile çiftçiliğini destekleyerek kırsaldan şehre göç yerine insanımızın doğduğu topraklarda doymasını ve refah içerisinde yaşamasını amaçlıyoruz. Bu manada şehrimizin üretimiyle kendi kendine yeten aynı zamanda üreten şehirlerle rekabet eden bir kent olması yönünde birçok çalışma yürütüyoruz. Çiftçilerimize, üreticilerimize sezon başında ücretsiz dağıttığımız 200 BİN ücretsiz sebze fidesi hem teşvik edici hem de destekleyici mahiyetteki çalışmalarımızdan sadece bir tanesidir. Her alanda üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Üreticilerimize bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi