Bu kapsamda; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarsim Giresun Bölge Müdürlüğü işbirliğinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda Devlet Destekli Tarım Sigortaları tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıya İl Müdürü Musa Sağlam, İl Müdür Yardımcısı Kemal Yılmaz,  Tarsim Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, Sivil Toplum Kuruluşları, İlçe Müdürleri, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

 

“Su ürünleri ve hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip”

 

                İl Müdürü Musa Sağlam yapmış olduğu konuşmasında; ilimizin önemli bir tarım kenti olduğunu, ülkemiz genelinde fındık ve bal üretiminde 1. sırada, kivi üretiminde ise 2. sırada yer aldığımızı belirterek, bunun yanı sıra su ürünleri ve hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğumuzu hatırlatmıştır.

 

“Zararı en aza indirebilmek için…”

 

                İl Müdürlüğü olarak, mevcut potansiyelimizi en verimli şekilde kullanmanın ve çiftçilerimizin tarımsal gelirlerini arttırmanın uğraşı içerisinde olduğumuzu, gerek fındık tarımını, gerekse fındığa ek gelir getirici faaliyetleri yaygınlaştırmaya ve geliştirmeye gayret ettiğimizi belirten İl Müdürümüz, çiftçilerimizin de bu uğraşlar sırasında karşılarındaki en büyük riskin doğal afetler olduğunu vurgulamıştır. Bu nedenle çiftçilerimizin doğal afetlerden dolayı karşılaşabilecekleri zararı en aza indirebilmek için mutlaka devlet destekli tarım sigortası yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.

 

“Tarım sigortalarının artık ciddi bir ihtiyaç”

 

                İl Müdürümüzün konuşmasının ardından bir sunum yapan Tarsim Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu; Tarım Sigortaları Havuzu tarafından teminat altına alınan riskler hakkında bilgi vererek, değişen iklim şartları ve beklenmedik doğal afetler sebebiyle tarım sigortalarının artık ciddi bir ihtiyaç haline geldiğini, 2014 yılı poliçe tanzimlerinin başladığını söyleyerek üreticilerimizi vakit kaybetmeden sigorta yaptırmaya davet etti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi