Konuyla ilgili mecliste soru önergesi veren Adıgüzel, önergesinde şunları söyledi:

Geçtiğimiz hafta akademik personel ilanına çıkıldığı ve ilan öncesi çalışmalarda Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri - Meyvecilik Bölümünden Profesörlük zamanı gelen Doç.Dr. B.Ö. için kadro istenmesinin kurullarda kararlaştırıldığı ifade edilmektedir. Tüm çalışmaların bu akademisyene göre yapıldığı ancak son aşamada ilan metni hazırlanırken, Bahçe Bitkileri - Sebzecilik Bölümünden daha önce FETÖ soruşturmasından 14 ay açıkta kalan bir başka öğretim üyesine göre haksız bir şekilde ilanın yeniden düzenlendiği ve ilan metnindeki meyvecilik kısmının sebzecilik olarak değiştirildiği belirtilmektedir. Tüm bu değişikliğin Rektör Ali Akdoğan’a bilgi verilmeden Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı, Ziraat Fakültesi Dekanı, Rektör Yardımcısı ve Personel Daire Başkanı tarafından yapıldığı ifade edilmektedir.

Olayların çok sonra farkına varan Ali Akdoğan’ın 30.05.2022 tarihinde Yönetim Kurulunu toplayarak bu konuyu gündeme getirdiği, toplantıda Ali Akdoğan’ın tüm yönetim kurulu huzurunda bu dört yöneticinin isimlerini tek tek söyleyerek “Beni aldattınız son ana kadar bana ilan metnini farklı gösterip imzaya getirirken ilana kendi adamınızı yazdınız, bana FETÖcülere kadro verdirmek için tuzak kurdunuz” dediği yine iddialar arasındadır. Cevaben “olan oldu hocam bu konuyu uzatırsak daha fazla dillenir sıkıntı yaşanır” dendiği ve tüm yönetim kurulu üyelerinin bu konuşmalara birebir şahit olduğu, toplantı sırasında yönetim kurulunda seslerin yükseldiği ve birçok üyenin ilanın iptalini talep ettiği, şu anda Fetöcü cemaatçi bazı grupların üzerinde baskı kurduğu Ali Akdoğan'ın bu atamayı iptal etmeyeceğini etrafına söylediği bilgileri mevcuttur.

Bu bağlamda;

Ordu Üniversitesi’nde bu yaşananlara dair bakanlık olarak acil bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Başta adı geçen idari yöneticiler olmak üzere, tüm yönetim kurulunun ifadelerini dinlemeyi ve bir usulsüzlük söz konusu ise ilanın iptal edilerek bu usulsüzlüğe sebep olanlarla ilgili işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi