Ramazan ayının hem fiziksel hem de ruhsal olarak bir arınmanın gerçekleştiği kutsal bir ay olduğunu dile getiren Dyt. Melisa Karataş, iftarla başlayan yeme içme özgürlüğünde bazı önemli noktalara dikkat edilmezse orucu zorlaştıran birçok sindirim veya tansiyon gibi problemlerle karşılaşılabildiğini vurguladı. Dyt. Karataş Ramazan ayında orucu hurma ile açmanın gün içinde kaybedilen vitamin ve mineralleri yerine koymak için pratik bir çözüm olduğunu söyledi.

Hurmanın faydaları göz ardı edilmemeli

Ramazan ayında daha rahat bir sindirim sistemi için iftarı hurma ile açmanın öneminin altını çizen Dyt. Melisa Karataş, şu bilgileri paylaştı:

“Ramazan ayında en çok yaşanan sindirim problemleri arasında şişkinlik, gaz, bulantı, kabızlık ve mide krampları ile birlikte iftar sonrası yaşanan uyku halidir. Bu problemi orucunuzu meyve ile açarak aşabilirsiniz. İnsan vücudunun daha sağlıklı ve zinde kalmasını sağlayan hurma kabızlık, sindirim problemi, kalp problemleri, mide bulantısı ve hatta kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucudur. İçerdiği A ve B grubu vitaminleri nedeniyle sinir sistemine de çok iyi gelir. Ramazan’da orucunuzu hurma ile açarak gün içinde kaybedilen vitamin ve mineral dengesini sağlamış olursunuz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi