Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Hizmet Binası açılış töreni yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan törende açılış konuşmasını, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar yaptı.

Kendilerine verilen görevin gereklerini yerine yetireceklerini ifade eden Tatar; “Kısa süre içerinde ilimizde ve Türkiye’de adından söz ettiren bir kent konseyi olduk.  Ordu’nun dünü ve bugünü için birçok proje içerisinde yer aldık ve bundan sonra da yer almaya devam edeceğiz. Hayallerimiz, hedeflerimiz var. Kent Konseyi olarak her zaman ekip çalışmasına inandık ve kocaman bir aile olduk” dedi.

Ardından söz alan Ordu Büyükşehir Başkanı Enver Yılmaz, kent konseyinin hızlı bir yapılanma sürecini gerçekleştirildiğini belirterek, daha önceki kent konseyleri ile yerel yönetimler arasında uyum olmadığını söyledi. Geçmiş yönetimlerin kent konseyinin söylediğinin tam tersi yaptıklarını ifade eden Yılmaz; “İlçelerimizde de çok hızlı bir şekilde kent konseyleri kuruluyor. Altınordu Kent Konseyi de yakın bir zamanda kurulacak. Kent konseyleri projelerini sunuyor biz de halkın istediği doğrultusunda uygulamaya geçiyoruz. Önümüzdeki günlerde Satranç Turnuvası yapılacak ve Ordu tüm Türkiye’ye tanıtılacak. Yaklaşık 10 yıldır yapılamayan VOSVOS Şenliği de kent konseyinin girişimleri sonucu hayata geçiyor.” diye konuştu.

Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı ise kent konseylerinin önemini vurgulayarak, Ordu Kent Konseyinin kısa bir zamanda yol kat tetiğini belirterek, başarılar diledi.

Açılışa, çevre illerinden gelen kent konseyi başkanları ve genel sekreterleri, STK’lar, Ordu Kent Konseyi Kadın, Çocuk ve Engelliler Meclis başkanları ve yürütme kurulu üyeleri katıldı. Ordu Yorum/Neşe ÇAKAR

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi