Ordu Tabip Odası önderliğinde hekimler, Ordu Eğitim Ve Araştırma Hastanesi önünde bir açıklama gerçekleştirerek, istek ve şikayetlerini dile getirdi.

Hekimler adına açıklamayı okuyan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, 7200 ek gösterge  ve pandemide çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma payı istediklerini belirterek; “Hekimlerin alacakları ücretin, performans sistemine mahkum edilmesi kabul edilemez olup, hekimin tahsiline ve gayretine yaraşır  emekliliğine de yansıyacak bir maaş düzenlemesinin getirilmesini  ve performans sisteminin kaldırılmasını istiyoruz. Hekimlerin çalışma koşullarının mutlaka iyileştirilmesini, çalışma sürelerinin azaltılarak, daha verimli hale gelmelerinin sağlanmasını istiyoruz. Malpraktis suçlamaları ile hekimlerin mahkeme kapılarında, mesleklerini yapamaz hale gelmeleri, kendilerine mahkemelerce verilen maddi tazminat cezaları yüzünden, mesleğe ilk adım attığı gün kadar, hatta daha da kötü ekonomik yoksulluğa mahkum edilmeleri çok üzücüdür. Hekimin icra ettiği mesleğin riskleri, maaşlarının yüzlerce  katını bulmaktadır. Malpraktis tazminatlarına karşı hekimi güvence altına alan gerçekçi sigorta sisteminin tesisinin ivedilikle sağlanarak hekimin mesleğini icra etmesini engelleyen malpraktis baskısının, hekimin üzerinden kaldırılmasını istiyoruz.” Dedi.

“Hekimlere verilen hakların ve iyileştirmelerin tüm hekimlere ayırt etmeksizin verilmesini istiyoruz.” Diyen Coşkun açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Randevuların hastalarımıza 20 dakika ayırabileceğimiz şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Aile hekimliği ceza yönetmeliğinin geri çekilerek, cezaya dayalı değil yardımlaşmaya dayalı koruyucu sağlık hizmetlerinin yürütülmesini sağlayacak, birinci basamak sağlık örgütlenmesinin yeniden planlanmasını istiyoruz. İşyeri hekimliği alanında OSGB ve benzeri  özelleştirmenin sonlandırılmasını, bu konuda çalışma saatlerinin düzenlenmesi, atamalar ve ücretlendirilmeleri için, tabip odalarına tam yetki verilmesini istiyoruz.

Tıp fakültelerinde geleceğimizi aydınlatacak olan genç hekim namzetlerinin eğitimlerinin, hekimlik vasfına yaraşır ve nitelikli olmasını istiyoruz. Asistan hekimlerin  emeklerinin karşılığını aldığı, çekirdek eğitim müfredatına uygun, nitelikli uzmanlık  eğitimi almasını istiyoruz. Hekimlerimizin covid -19 başta olmak üzere meslek kaynaklı tüm viral, kimyasal, ışıma vs. etkisi ile oluşabilecek tüm hastalıklara karşı, kendilerini ve ailelerini tam koruyucu- kapsayıcı geniş bir meslek hastalıkları yasası istiyoruz. Yeni bir sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmasını ve sağlıkta şiddet uygulayanların da yargı mensuplarına yapılmış gibi cezalandırılmalarını istiyoruz. Tabip Odaları olarak en çok üyemizi oluşturan özel hastane ve özel muayenehane hekimlerimizin özlük haklarının da en az kamu hekimleri kadar korunmasını, hekimlerin faydasına olabilecek gelişmelerden mahrum edilmemelerini istiyoruz.” Haber Merkezi                        

                              

Editör: Haber Merkezi