Ordu Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Proje Döngüsü Eğitim Semineri başladı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Proje Döngüsü Eğitim Seminere Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Engin Avcı, AB Programları Koordinatörü Mehmet Bozdogan, kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarından personeller katıldı.

Ordu Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Proje Döngüsü Eğitimi Seminerin açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, proje hazırlamanın önemine değinerek, “Kabul edilebilir projeler ortaya koymak çok önemli” dedi.

“Tarımsal, bölgesel, kırsal gibi çok çeşitli kalkınma ajansları var. Kalkınma Ajanslarınca, her konuda çeşitli sorunlara çözüm sağlayacak projelere teknik çağrılarda bulunup, destek verileceği bildiriliyor” diyen Vali Balkanlıoğlu, yeterince proje üretilemediğine dikkat çekti.

Konuşmasında katılımcılara, ”Proje yazımını gözümüzde abartmayalım. Proje yazımının belirli formatları var. Şekli, içeriği önemli. Düzenlenen bu seminerler sayesinde uzmanlaşacaksınız. Yazdığınız projeler kabul edilebilir olmalı. Bu da tamamen basit bir eğitimle halledilebilecek bir şey. Proje yazım işini bir kez öğrendiniz mi, artık bu işin profesyoneli oluyorsunuz. Bu işe özen gösterir, dikkatli takip eder, bilmediğiniz konuları sorarak örnek projeler hazırlarsanız, bu işi kesin öğrenirsiniz. Bazı şeyleri yapmak için çok zengin olmak gerekmiyor. Bir çok insan projelere katılarak, dünyayı geziyor. Hem dil öğreniyor, hem de farklı ülkeler görüyor. Sizler de bu tür projelere katılabilir, bunların yanında sosyal amaçlı sivil toplum örgütleri yararına bir takım faaliyetlerde bulunabilir, özürlüler ve engelliler ile kadınlara yönelik meslek edindirme projeleri hazırlayabilirsiniz” diyerek, tavsiyelerde bulundu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, konuşmasının son bölümünde ise Avrupa Birliği’ne katılımın önemine değinerek, “Avrupa Birliği bizim için son derece önemli. Gıda maddeleri her türlü sıkı bir denetimden geçiyor. Çevre ile uyumlu bir kalkınma modeli benimsemişler ve yaşanası bir dünya medeniyeti oluşturmuşlar” diyerek, sözlerini tamamladı.

Ordu Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen Proje Döngüsü Eğitimi Semineri, AB Programları Koordinatörü Mehmet Bozdoğan tarafından verildi. Seminer iki gün sürecek.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi