Vali Kenan Çiftçi üniversiteye gelerek Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı makamında ziyaret etti.
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener'in de hazır bulunduğu ziyarette Ordu Üniversitesi’nin mevcut yerleşkesi, fiziki yapılanması ve eğitim kadrosu ile ilgili istişareler gerçekleştirildi. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin Ordu ilindeki kültürel katkıları ile üniversite-kent uyumu konusunda paydaş daha fazla ne tür çalışmalar yapılabilir gibi konulara da değindiler.
Görüşmenin ana gündem maddelerinden bir diğerini ise Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi akademik personeli tarafından müzik alanında DOKAP Bölge İdaresi Başkanlığı kapsamında yürütülmesi düşünülen çeşitli projeler oluşturdu. Ayrıca daha önce ön görüşmesi gerçekleştirilen bu projelerle ilgili olarak Valilik Toplantı Salonu'nda 24.02.2014 tarihinde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener'in de katılacağı bir toplantı düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Vali Çiftçi şehrimizin kalkınmasında üç büyük unsurdan birisi olarak nitelendirdiği Ordu Üniversitesi ile kısa sürede çok daha büyük başarılara elbirliği ile imzalar atacağına ve bu gurur verici tablonun artan oranla büyüyeceğine olan inancını dile getirdi. Yürütülen çalışmalar ve projelerin Ordu’ya büyük katkılar sağlamasının yanı sıra yeni bir bakış açısı kazandırdığını dile getiren Vali Çiftçi, ODÜ’nün, akabinde de Ordu’nun gelişimi için çaba sarf eden tüm akademik ve idari personele Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç nezdinde teşekkürlerini iletti.
Vali Kenan Çiftçi’nin Ordu Üniversitesi’ne gerçekleştirdiği nezaket ziyareti dolayısıyla memnuniyetlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise şu ifadelere yer verdi:
“Yoğun iş temposuna rağmen üniversitemize gelerek bizleri onurlandıran sayın Valimiz Kenan Çitfçi’ye ziyareti dolayısıyla teşekkür ediyorum. Üretken, dinamik, kendine özgü tarzı ile şehrimize farklı bir vizyon kazandırmış Valimiz Kenan Çiftçi’nin ilimiz ve üniversitemizin gelişimi adına büyük emek verdiği aşikardır. Bir şehrin tüm dinamikleri ile birlikte kalkınması bizler için de son derece değerlidir. Bu bağlamda pek çok kurum ve kuruluşla şehrimize yeni bakış açıları kazandırmak ve her türlü gelişmede etkin rol oynama adına büyük bir çaba gösteriyoruz. Ordu hızla ve emin adımlarla gelişen, son dönemlerdeki projeleri ile adından sıkça bahsettiren bir şehir, bizler de bilim insanları olarak her yönüyle bu gelişime bir ivme kazandırabiliyorsak ne mutlu bizlere. Bu anlamda Sayın Valimize şehrimizin sosyo-kültürel kalkınması da dahil her türlü projede desteklerimizin devam edeceğini belirtiyor, üniversitemizi ziyaret ederek bizleri onore ettiği için teşekkürlerimi sunuyorum.”Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi