Yöneticilik vizyonu ve kurum kültürü konulu eğitim kapsamında okul ve kurum idarecileriyle görüş ve önerilerini dile getirip tecrübelerini paylaşan Fatih Vargeloğlu, ilimizde eğitim alanında yaşanan gelişmeler, projeler, mesai saatlerine uyma, tasarruf tedbirleri, okullarda meydana gelen olaylarda kriz yönetimi ve kurum kültüründe kurumsal değerin yeri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ayrıca Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen "Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Semineri" nde göreve yeni başlayan toplam 109 idarecimize, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcılarımız ve Şube Müdürlerimiz tarafından protokol kuralları ve iletişim, okul kültürü ve örgütsel davranış, fiziki ve finansal kaynakların yönetimi, mali mevzuat ve resmi yazışma kuralları konusunda eğitim verildi.

Okul Müdürü, Müdür Başyardımcıları ve Müdür Yardımcılarına yönelik yapılan seminerde işimizin özveri gerektirdiğini dile getiren Müdür Vargeloğlu, "Amacımız ilimizde bulunan öğrencilerimizi 2023 Eğitim Vizyonumuz doğrultusunda iyi insanlar olarak geleceğe taşımaktır. Bu yolculukta sizlerin büyük gayret sarf ettiğinizi biliyoruz. Eğitim Kenti Ordumuzun çocukları ve gençleri, sizler gibi liyakatli, ekip çalışmasına yatkın, iletişimi güçlü ve sorumluluk sahibi yöneticilerimizin gayretli çalışmalarıyla geleceğe her daim umutla bakacak. Bunun için sizleri tebrik ediyorum. Birlikte çok güzel işler başaracağımıza inanıyorum." dedi.

Başarılı bir yöneticinin iletişim odaklı olması gerektiğini belirten Müdür Vargeloğlu, konuşmasında; "Bir yönetici temsil ettiği kurum veya işletmenin amaçlarını ve hedeflerini, misyon ve vizyonunu, stratejilerini, tarihçesini ve kurumsal ilkelerini çok iyi bilmelidir. İyi bir yönetici, insanları dinlemesini bilir. Ayrım yapmadan vakit ayırıp kendisine başvuran her insanı dinlemeli. Sürekli öğrenme ve kendisini geliştirme yönünde farkındalık sahibi olmalı, ayrıca sürekli okuyan ve öğrenen yönüyle iyi bir rol model olacağını unutmamalıdır. Bu vesileyle yeni görevinizde hepinize başarılar ve kolaylıklar diliyorum." sözlerine de yer verdi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi