15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sırasında, darbecilerin yanında yer alan Ünye nüfusuna kayıtlı bir bordo bereli astsubayın çıkan çatışmalarda öldüğü öğrenildi.  Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında konu ile ilgili konuşan Başkan Enver Yılmaz, bu bilgiyi aldıktan sonra vatan hainlerinin Ordu toprağında barınamayacağı kararını verdiklerini belirterek, hiçbir şekil cenaze ve mezar hizmetinin verilmediğini söyledi.

 

Çatışmada ölen astsubayın TSK'ya ihanet eden bir vatan haini olduğunu söyleyen Yılmaz; "Ünyeli bu vatan hainin defnedileceği toprak Ordu olamaz dedik. Büyükşehir olarak cenaze ve mezarlık hizmetleri vermeyeceğimizi söyledik. Bu çerçevede ailesi gerekli defin işlemlerini yaptı. Belediyemizin hiçbir birimi bu konuda yardımcı olmayacaktır. Ordu vatan hainlerini kendi bağrında barındıracak değil. Biz de tepkimizi bu şekilde gösterelim dedik." dedi.


"İş makineleri nöbette"


Muhtemel darbe risklerine karşı önlem aldıklarını belirten Yılmaz; “Kamyon ve iş makinelerimiz 3 günden bu yana Ordu-Giresun Havalimanı’nda konuşlandı. Dün Konya’da uçak kalkışması ve havalandığı bilgisi üzerine, bomba yüklü olması ihtimali ve belli havalimanlarına inebileceği şüphesiyle bir güvenlik şeridi oluşturulması talebi geldi. Biz de bu çerçevede havalimanının iş makinesi ve kamyonlarla güvenliğini sağladık” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi