Yücesan, son zamlarla birlikte benzin ve motorin fiyatının 30 liraya dayandığını belirterek, buna vatandaşların dayanacak gücünün kalmadığını dile getirdi.

Geçen haziran ayında 7 lira seviyelerinde olan mazot ve benzinin litre fiyatının bu günlerde arzu edilmeyen yerlere geldiğini aktaran Yücesan, buna artık "dur" denilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hükümetin bu konuya acil çözüm üretmesini isteyen Dr. Yücesan, vatandaşın akaryakıt zamları nedeniyle köyüne dahi gidemediğini, bahçe bakımlarını yapamadığını vurguladı.

Hafta sonları ailesiyle birlikte yaylalara çıkan Ordulu vatandaşların artık bu zamlar nedeniyle yaylaya dahi gidemediğini ifade eden Yücesan, birçok vatandaşın sıcak günleri yaylada ya da köyde geçirmek yerine evinde geçirmek durumunda kaldığını belirtti.

Yaylaya gitmenin maliyeti 1000 lira

Dr. Selçuk Yücesan, vatandaşların bir yayla ziyaretinin artık 1000 liraya çıktığını dile getirerek, "Bugün ailesiyle birlikte Çambaşı Yaylası ya da Perşembe Yaylasına gitmek isteyen bir ailenin akaryakıt ve yeme masrafı bin lirayı bulmuş durumda. Buna bu ailenin misafirleri de eklenmesi durumunda bu rakam yukarıları doğru çıkıyor." dedi.

Vatandaşların bir süre önce Kovid-19 nedeniyle evden çıkamadığını anımsatan Dr. Yücesan, son günlerde ise vatandaşın hayat pahalılığı ve akaryakıt zamları nedeniyle evinden çıkamaz hale geldiğini sözlerine ekledi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi