Dr. Yücesan, yaptığı açıklamada, ülkede iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini, her gün gelen zamların hızına yetişemediklerini ifade etti.

Özellikle marketlerde ürünlerin fiyatlarının ateş pahası olduğunu kaydeden Yücesan, buna akaryakıt zamlarının da eklendiğini belirtti.

Türkiye'de yaşanan enflasyon artışının vatandaşları çok zor durumda bıraktığının altını çizen Dr. Yücesan, maaşların açlık ve yoksulluk sınırının çok çok altında kaldığını vurguladı.

Bu durum karşısında asgari ücretliler başta olmak üzere memur ve emekli aylıklarında ciddi oranlarda artış yapılması gerektiğini söyleyen Yücesan, bu konuda beklentilerin oldukça yüksek olduğunu kaydetti.

Dr. Yücesan, yapılacak maaş düzenlemeleri sırasında dikkat edilmesi gereken hususa da değinerek, "Enflasyon farkı telafidir, yetmez, üzerinde bir refah payı verilmelidir." dedi.

Bir an önce maaşlara yapılacak düzenlemenin kamuoyu ile paylaşılıp vatandaşların rahatlatılması gerektiğine vurgu yapan Yücesan, artık vatandaşların dayanacak gücünün kalmadığına işaret etti. En düşük emekli aylığının asgari ücret kadar olması gerektiğini de belirten Dr. Yücesan, bunu her fırsatta dile getirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi