Yaz sezonu dolayısıyla sıklıkla kullanılan plajlarda Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu çalışmalar ise vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanarak takdir topluyor.

Ordu’da geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağış, ırmak ve dere yataklarının debisinde artışa sebep oldu. Aşırı yağışlarla ırmak yataklarında bulunan birçok cisim yağmur suları ile denize taşındı. Aralıksız yağan yağmurlarla denize taşınan bu cisimler kıyaya vurarak hem görüntü kirliği hem de vatandaş sağlığını tehdit eden bir durum oluşturdu.

40 personel 18 iş makinası görev başında

Bunun üzerine harekete geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Gülyalı, Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde çalışma başlattı. 40 personel ve 18 iş makinasının görev aldığı çalışmalarda yağmur sularının getirdiği cisimler temizleniyor. Ağır tonajlı iş makinalarının yanı sıra traktör arkası çekilir tip plaj temizlik makinalarıyla da kumlar elenip içerisinde bulunan her türden atığın (çöp, izmarit, cam, taş, organik atıklar vb.) temizlenmesi sağlanıyor.

Yaz sezonu dolayısıyla sıklıkla kullanılan plajlarda Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu çalışmalar ise vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılanarak takdir topluyor. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi