Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’nde gerçekleştirilen programda, Vali Tuncay Sonel, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Demircioğlu, Pasaport ve Sürücü Belgeleri Daire Başkanı Mehmet Levent Kepçeli, Genel Hizmetler Şube Müdürü Uğur Kuşçu, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yusuf Mercan, İlçe Nüfus Müdürleri ile Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personelleri hazır bulundu.

Program, Biyometrik Veri Sistemi, Nüfus Digital Arşiv, Adres Kayıt sistemi, Alo 199 İletişim Merkezi, e-Devlet Uygulamaları, Konsept Nüfus Müdürlükleri başta olmak üzere yapılan yeniliklerin anlatıldığı bir tanıtım videosunun yayınlanmasıyla başladı.

Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personellerinin vatandaşlarla bire bir teması olan kamu görevlileri olduğuna dikkat çeken Vali Sonel, “Nüfus Müdürlüğü personellerimlz, doğum, ölüm, ehliyet, pasaport, kimlik ve diğer işlemler olmak üzere vatandaşlarımızla bire bir teması olan kamu görevlilerimizdir. Vatandaşlarımızla kurduğunuz temas, onlara vermiş olduğunuz hizmet, devletin şefkatini onlara göstermeniz, tatlı dil ve güleryüzle vatandaşlarımızın işlerini kısa sürede çözümlemeniz, hizmet kalitesi açısından son derece önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Vali Tuncay sonel, ”19 ilçemizle kocaman bir aileyiz. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri personeli de bu ailenin en önemli unsurlarıdır. Her daim birlik, beraberlik içinde hem yöremize, hem şehrimize, hem de ülkemize, milletimize en güzel şekilde hizmetlerimizi yerine getireceğiz. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Demircioğlu ise Konsept Nüfus Müdürlükleri Uygulamaları ile vatandaş odaklı etkin hizmet anlayışı konularına değindi.

Demircioğlu, “Genel Müdürlüğümüz son yıllarda teknolojik alanda yaptığı atılımlarla Türkiye’de kamu hizmetinin yürütülmesinde çok önemli bir noktaya geldi. Günlük 100 Bin insanımız Nüfus Müdürlüklerimizi ziyaret ediyor. 11 Bin personelle Türkiye genelinde binin üzerinde hizmet noktasında insanlarımıza hizmet götürüyoruz” dedi. Haber Merkezi

Program, Pasaport ve Sürücü Belgeleri Daire Başkanı Mehmet Levent Kepçeli’nin Nüfus hizmetlerinde dijital dönüşüm ile ilgili sunumu, Öğretim Görevlisi Dr. Muhsine Sekmen’in sosyal medya ve iletişim konulu sunumunun ardından sona erdi. AA

Editör: Haber Merkezi