Depremin ilk gününden itibaren büyük hasar alan kentlere destek amaçlı gönderilen 490 adet iş makinesi ve araç, 1.887 kişiden oluşan ekiple seferberlik sürdürülüyor. Kimi ekipler arama kurtarma çalışmalarında yer alırken kimi ekipler ise insani yardım için saha da ihtiyaçları gideriyor.

Yine Ordu’dan vatandaşların el birliği ile toplanan çeşitli yardımlarla depremin 9. gününde toplamda 142 adet tırı ve kamyon ile yardımlar depremzedelere ulaştırıldı.

Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya’da sürdürülen çalışmalarda ekskavatör beko loder, grayder, yükleyici, lobed, vinç, arazöz, vidanjör su tankeri, mobil lenaratör, çekici, kamyon ve mobil sağlık araçlarından oluşan toplamda 490 adet iş makinesi ve araç ile arama-kurtarma ekibi, sağlık ekibi, teknik ekip, güvenlik ekibi, yerel destek ekibi, özel sektör ve vasıflı ve meslek erbabı olarak gruplar halinde AFAD gönüllüleri olmak üzere toplamda 1.887 personel sahada aktif çalışıyor.

142 yardım tırı ve kamyonu depremzedelere ulaştırıldı

Ordulu vatandaşların iş birliği ile kamu kurum ve kuruşlarında toplanan çadır, yatak, yastık, yorgan, uyu tulumu, tıbbi malzeme, mutfak seti, battaniye, ısıtıcı, kıyafet, gıda, su, bebek maması, bebek bezi, hijyen ürünleri, yakacak vb. malzemelerinden oluşan yardımlar toplamda 142 adet tır ve kamyon ile depremzedelere ulaştırıldı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi