Ordu Üniversitesi, 2015'in Eylül ayında Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini, öğrencilerin hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Kampüs alanının çekim merkezi olması hedeflenen; modern binası, işlevsel tasarımı, çevre düzenlemesi, mimari ve teknolojik alt yapısı ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı denetiminde yapımına devam edilen kompleks, toplamda 13 milyon 643 bin TL'ye mal olacak.
Aralık 2013'te ihalesi yapılan Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakülte Binası, Ocak 2014'te yapılan sözleşme ve Şubat 2014'teki yer tesliminin ardından bina inşaatı yapım çalışmalarına başlamıştı.
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Binası 10.850 m2 kapalı alana sahipken zeminde 3.994 m2 alana yayılmaktadır. Ayrıca Fakülte için ayrılan arazide 15.312 m2'lik bir bölümü kaplayan tören alanı ve 5.192 m2'lik yeşil alan bulunacak olup toplamda 26.638 m2'lik bir alanda inşaat çalışmalarına devam edilmektedir.
Tören alanının ortasında bulunan 1.010 m2'lik amfi tiyatro, sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacak, öğrenciler için sosyal bir yaşam alanı oluşturacaktır. Ayrıca 1130 m2 alanda Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne hizmet edecek olan 50 araçlık bir otopark bulunacaktır.
Eylül 2015’te yapımı tamamlanması düşünülen bina 5 ayrı bölümden (dilatasyon) oluşmakta olup; Temmuz 2014 ayı itibariyle söz konusu yapım işinin  zemin ve 1. katların Dilatasyon 1  ve Dilatasyon 2 kısımları, tüm temel ve alt yapı imalatları ile tören alanının %70’lik kısmının betonlanması tamamlandı. 80 cm Radye temel üzerine inşa edilen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Binasının temel altı güçlendirilmesinde 245 adet fore kazık kullanılarak zemin iyileştirilmesi sağlandı.
Çağdaş ve yenilikçi bir anlayışla inşa edilen binanın dış cephesinde cam ağırlıklı Modern Mimari tasarım dikkat çekerken 360 kişilik konser salonu bulunan fakültede; 8 adet derslik, 2 adet oyunculuk stüdyosu, kayıt stüdyosu, seramik ve çalgı yapım onarım atölyeleri, koro salonları, orkestra salonları, oda müziği derslikleri, 57 adet öğretim görevlisi odası, 63 adet özel öğrenci çalışma odası yer alacaktır.
Yıl sonuna kadar kaba inşaat kısmı ile çevre düzeninin tamamlanması planlanan binanın Ordu Üniversitesi'nin 2015-2016 eğitim-öğretim dönemi içerisinde bina içi ve dış cephe çalışmalarının da neticelendirilmesiyle kullanıma hazır hale gelmesi ve öğrencilerin eğitime başlayabilmesi planlanmaktadır.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, hızla büyüyen ve kampüs alanını oldukça değiştiren inşaat alanı hakkında şunlara değindi:
"2015 Eylül ayında bitirilmesi planlanan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Binasında Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı denetiminde titiz ve hızlı bir çalışma sürdürülmektedir. Son yapılan çalışmalarla birlikte gittikçe modern ve örnek bir kampüs alanına dönüşen Üniversitemiz, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Binasının da bitirilmesinin ardından güzel bir görünüm kazanacaktır. 2014-2015 Eğitim-öğretim dönemi hazırlıklarımız tüm heyecanı ve dinamikliğiyle sürerken, kampüs alanımızdaki eksiklikleri gidererek yeni dönemde öğrencilerimize daha iyi bir eğitim ve kampüs alanı sunmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir."Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi