Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca  yürütülen "Hayat Boyu Öğrenme Programı" çerçevesinde, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Kreis Lippe Bölgesi Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile hazırlamış oldukları  Comenius Regio (Bölgesel Ortaklıklar) programı kapsamında,  proje hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ordu Üniversitesi Senato odasında gerçekleşen ve Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın ev sahipliği yaptığı görüşmede 9'u yabancı olmak üzere 19 kişilik bir heyet, proje hakkında bilgilendirme toplantısı yaptılar. Görüşmeye Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezayi Akarsu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Mevlüt Erdem, Eğitim Denetmenleri Başkanı Temel Şener, Ordu Rehberlik Araştırma Merkezi Kurum Müdürü Hasan Tomakin, Almanya'dan gelen konuklar ve çok sayıda genç öğretmen katıldı.

Aralarında Ordu Üniversitesi'nin de proje ortağı olarak yer aldığı "Schustart – Okula Başlangıç" projesi kapsamında Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesi'yle ilgili bilgiler aktararak bu projenin amaç ve hedefleri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, üniversitenin tanıtımıyla ilgili olarak gerçekleştirdiği sunumdan sonra söz isteyen Kreis Lippe Eğitim Kurumu Müdürü Wilfried Starke,  Almanya'dan katılan proje çalışanlarını tanıttıktan sonra şunları belirtti:

"Yaptığınız sunumdan görüyorum ki üniversiteniz kısa zamanda oldukça başarılı bir şekilde ilerlemesini sürdürmektedir. Ordu'daki ilk projemizi 2011-2013 yılları arasında gerçekleştirmiştik. Bu süre içerisindeki görevimiz velilerin okula ilgisi ve veli-okul çalışmalarıydı. Ve bu süre içerisinde birbirimizi tanıma imkanı bulduk. Bu uyumdan hareketle hemen ikinci bir projeye başlama kararı aldık ve şuanda geliştirmiş olduğumuz proje öğretmen yetiştirilmesi ile ilgilidir. Sizlerde fakültelerinizde öğretmen yetiştirmek gibi bir misyon taşıdığınız için birlikte yapacağımız işbirlikleriyle bu projeyi daha da ilerletebiliriz düşüncesindeyiz."

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan aday öğretmenlerin mesleklerine adaptasyonlarını kolaylaştırmak üzerine hazırlanan "Schustart – Okula Başlangıç" projesi iki yıl boyunca devam edecek olup Avrupa ülkelerindeki uygulamaların kıyaslanmasını amaçlamaktadır.

Projeyle ilgili olarak gerçekleştirdiği İngilizce sunumdan sonra Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, şunlara değindi:


"Her milletin kendine has bir eğitim anlayışı olduğunu düşünmekteyiz. Toplumun eğitimden beklediği ihtiyacı ise öğretmenlerimizin büyük bir özveriyle karşılamakta olduğunu görüyoruz. Bizler de alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından verilen eğitimle öğretmen ihtiyacını karşılamaktayız. Toplumun eğitim seviyesini yükseltmek adına gerçekleştirilen bu projede iş ortağı olarak bulunmaktan dolayı memnunuz. Zamanın şartlarına uygun bir öğretmen yetiştirme programında farklı ülkelerin birlikte hareket ederek bir projede birleşmesi gelişim açısından önemlidir. Eğitim kalitemizi artırmak için, öğrencilerimizin ihtiyaçları olan yetişmiş öğretmenlerin bulunması etkili ve verimli bir ortam oluşturarak bireylerin donanımlı ve yenilikçi olarak yetişmesini sağlayacaktır."Haber Merkezi







Editör: Haber Merkezi