12 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 18:57'de Ordu’da da gerçekleştirilecek olan Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı tatbikatı Vali Tuncay Sonel’in öncülüğünde Ordu Üniversitesi Yerleşkesinde bulunan Lebibe Karlıbel KYK Yurdu öğrencileri ile birlikte icra edilecek.

Tatbikatın ülke genelinde amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için vatandaşlar ile birlikte öğrenci yurdu, konut, apartman, site gibi halka açık kamu veya özele ait yerlerde çök-kapan-tutun hareketi yapılacak.

Ülke genelinde yapılacak olan Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı tatbikatı öncesinde vatandaşlarımız bilgilendirilecek.

Bu kapsamda;

TRT ve altyapısı uygun olan bazı TV kanallarında banner olarak tatbikat bilgilendirme mesajı yayımlanacak.

Belediyelerin anons sistemleri ve merkezi ezan sistemine bağlı camilerimizden sesli bildirim yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 11 Kasım 2022 Cuma Hutbesinde ve Vaazında Afetler Konusuna yer verilerek, tatbikat duyurusu yapılacak.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kullanıcılarına ülke genelinde SMS ve CMAS tatbikat bilgilendirme mesajı gönderilecek.

Tatbikata; öğrenci yurtları, kamu kurum ve kuruluşlarının lojmanları ile tatbikat saatinde faaliyetine devam eden özel eğitim kurumları, ticaret ve sanayi odalarına bağlı sanayi kuruluşları, özel tesis ve işletmeler bilgilendirilerek, üretimi aksatmayacak şekilde, tatbikata katılması sağlanacak.

11 Kasım 2022 tarihinde İl ve ilçelerde tüm okul yöneticileri ve öğretmenler tatbikat hakkında bilgilendirilecek ve öğretmenler, Çök-Kapan-Tutun hareketini öğrencilere anlatarak tatbikat saatinde tüm öğrencilerin aileleriyle birlikte evlerinde tatbikata katılmalarını teşvik edecek.

Ayrıca; il ve ilçelerde mahalle, köy, apartman ve sitelerde ilgili yöneticiler ile görüşülerek vatandaşların tatbikata katılımları sağlanacak. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi