Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak ve partililer Altınordu 1/1000 uygulama imar planında yapılan yanlışlıklar hakkında halkı bilgilendirmek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Partililer konunun takipçisi olacaklarını belirterek, yanlışları ifşa edeceklerini belirtti.

CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, “Altınordu 1/1000 Uygulama imar planında yapılan büyük yanlışlar ve bilerek işlenen kent suçları hakkında halkımızı bilgilendirmek, gelinen aşama itibariyle bu yaşananlar hakkındaki partimizin görüşlerini ve hareket tarzını açıklamak amacıyla bugün bir basın açıklaması yapma zorunluluğu ortaya çıkmıştır.” dedi.

Kararlar yok sayıldı

Askıya çıkarılan Altınordu 1/1000 uygulama imar planında 100’ün üzerinde parselde alınan meclis kararları plana uygulanmadığını ve meclis kararlarının yok sayıldığını söyleyen Dalak; “İmar planı hazırlama ilkeleri ve yönetmelik şartları tamamen yok kabul edilmiş “askı sınırları” belirlenmeyerek sanki planın tamamı askıya çıkarılmıştır. Yasal zorunluluk gereği Altınordu Belediyesi internet sitesinde askıda bulunan plan paftalarından 2. Sıradaki plan paftasını açıp baktığınızda hiçbir yapı adasında yapılaşma koşulunun, yol genişliklerinin, yapı yaklaşma mesafelerinin belirtilmediğini göreceksiniz. Dolayısı ile astığınız şey uygulama imar planı değil boyalı bir resimden ibarettir. Aynı sorunlar plan notları konusunda da yaşanmaktadır. Kanunların ve yönetmeliklerin yasakladığı şeyler bazı çıkar guruplarını memnun etmek amacıyla plan notlarına eklenmiş açıkça yasalar çiğnenmiştir.” Diye konuştu.

Kanunlar hiçe sayıldı

“Yasaları, kanunları hiçe sayan bu zihniyetle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” Diyen Dalak, şöyle devam etti: “ Umursamaz tavırlarla kent estetiğini yok ederek, yüksek rantları utanmazca dağıtarak sergiledikleri bu “talancı” zihniyeti lanetliyoruz. Bu işlerin sorumluları tarafımızca tek tek bilinmektedir. Yaptıkları bütün suistimal, adam kayırmacılık ve haksız rantlar partimiz yetkili kurullarınca kayıt altına alınmıştır. 1/1000 ölçekli Altınordu imar planı askıya çıkarılmamıştır. Yok hükmündedir.  Vicdanlarındaki adalet terazisini kırmış insanları vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz. Durugöl konusunda büyükşehir belediyesi Ordu halkını kandırmaya ve aldatmaya devam etmektedir.

Büyükşehir belediyesi bir kere daha yürüttükleri gizli pazarlıkları Altınordu Belediye meclisine onaylatma çabası içerisine girmiştir. Bundan sonra bu işlerin günahı da vebalı da AKP gurubunun boynunadır. CHP meclis gurubumuzun bu konudaki ısrarlı tutumu devam edecektir. Suçluları ve suç ortaklarını ifşa etmeye devam edeceklerdir.” Ordu Yorum/Celal Demetgül

Editör: Haber Merkezi