Altınordu ilçesinde Tayfur Gürsoy Parkı’nda gençler için spor alanı olarak düzenlenen yerin TEKNOFEST FUARI için yıkılmasının kabul edilemeyeceğini belirten EMEP Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Bu alanda daha önce de fuar alanı olarak kullanılıyordu. Ancak Ordu Büyükşehir Belediyesi gençlere hizmet adı altında burayı spor alanına dönüştürdü. Doğru da yaptı. Gençlerin sosyal alanları çoğalması gerekir. Şimdi yapılanı yıkıyor fuar için hazırlık yapılıyor. Bu kabul edilemez.” dedi.

Başka yer var

Yaz aylarında fuarların, şenliklerin artığına dikkat çeken ve bunun olağanlığını söyleyen Kaya, “Yazın sosyal, kültürel, ticari fuarlar yapılıyor. Ancak bunlar sosyal yaşamını olumsuz etkilememeli. Hatta katkı sunmalı. Burası spor alanı olarak yapıldıysa fuar başka yerde yapılabilir. Fuarlar geçici etkinliklerdir. Ordu Kültür Merkezi yanında kitap fuarı da yapılan yer olabilir. Beğenmediler mi? Eski otogar olabilir. Haydi, orayı da beğenmediler eski Botanik Parkı verelim. Burası da uzak mı? 19 Eylül Stadyumu kullanılabilir. Gençleri üzerek ne kazanacaksınız?” dedi.

Gençler mağdur edilmez

           

Gençleri mağdur eden iflah olmaz diyen Kaya, “Gençleri üzen geleceği karatmış demektir. Bunun bedeli ağır olur. Zaman geçmeden gençlerin alanını gençlere yeniden terk edin. Fuar için yer çok. Gençlerin sosyal alanlara gereksinimi var. Yıkım süresi, fuar ve yeniden spor alanının yapılması belki, de toplamda 2 ay gençleri mağdur edecek. Belki fuarcılar için, OBB yönetimi için 2 ay uzun zaman değildir ancak gençler için bir hafta bile değerli. Alanı gençlere bırakın.” diye seslendi. Haber Merkezi

           

Editör: Haber Merkezi