ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak, ekoloji mücadelesi süresince maden işletmeciliğinin verdiği zararlar nedeniyle hep ‘yerin üstü altından değerlidir’ diyerek yola devam ettiklerinin altını çizerek, “Bu nedenle geleceğimizi yok eden saldırılara karşı hukuki ve fiili mücadelemizi verdik. Bugün Ulubey'deki maden sahası ihalesinin iptal edilmesi kurtuluş değil.  Bu mücadele devam etmeli.” dedi.

“Duyarlılığın oluşması sevindirici”

Özbucak açıklamasına şöyle devam etti: “Perşembe Yaylasını da kapsayan maden arama ihalesinin duyurusu Korgan olarak düşünüldüğü için Perşembe Yaylası dikkat çekmemişti. Ordu Çevre Derneği olarak ilgimiz vardı. Bakanlığın bu duyurularını her gün takip ediyoruz. Dernek sayfamızda ve basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendirdik. Geç de olsa duyarlılığın oluşması sevindirici.

İhale edilen alan Tokat, Korgan, Aybastı birleşim noktası, yani yaylayı kapsıyor. Bu konuda girişimimiz sürüyor. Toplantımız olacak. Yaylayı kurtarmalıyız.

Ancak eksik bir tarafımız var. Herkes kendi kapısına gelen tehlikeye karşı ses çıkarıyor. Oysa nerede yaşam alanına, suya, orman, tarım alanına saldırı varsa ortak ses yükseltilmeli. İktidar her hafta Perşembe Yaylası gibi değerli yerleri şirketlere ihale ediyor. Bu konuda sesimiz yükselmeli. Şimdi Aybastı, Korgan el ele vermeli ve tüm Ordulularla birlikte yaylamızı koruma mücadelesi başlatılmalı.” Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi