Ordu’nun sürekli büyüyen ve gelişen bir il olduğunu söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla birlikte sürekli gelişen ve büyüyen bir iliz. Nüfus yazım sisteminden kaynaklanan sorunlar itibarıyla merkezi bütçeden daha az pay almamıza rağmen, yerel yönetimler olarak kısıtlı imkânlarla başta yol ve su alanında yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Bu anlamda belirli bir süreçten geçiyoruz. Ordu, Türkiye'de parmakla gösterilen model bir il olacak. Altyapı sorunu bitmiş, yeşili ve mavisiyle, denizi ve doğasıyla tertemiz bir şehir olacak” şeklinde konuştu.

  

Uyumla çalışmaya devam

 

Kent Konseyi ile uyumlu bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Kent Konseyinin getireceği teklifler konusunda eski yönetimle olduğu gibi yeni yönetimle de çalışmaya devam edeceğiz. Bu bir ekip işidir. Kent Konseyinde siyaset yok. Toplumun tüm kesiminden arkadaşımız, bu konsey içerisinde ve yönetimde yer alarak fikrini beyan edebiliyor. Bu anlamda Kent Konseyiyle ilgili en iyi uygulamaları yapan illerin başında yer alan bir kent olarak, uyumlu çalışmalarımızın devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

 

Yeni yönetime tebrik

 

Eski yönetime teşekkür eden ve yeni yönetimi tebrik eden Başkan Yılmaz, “Arkadaşımız Avukat Atila Tatar Bey, Kent Konseyinin kuruluşundan itibaren geçen iki dönemde çok önemli görevleri üstlenerek yerine getirdi. Bizler de elimizden geldiğince projelerini desteklemeye gayret gösterdik. Kendisine vermiş olduğu hizmetler ve yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni Başkanımız Özgür Enginyurt Bey’e ve ekibine Ordumuza yapacakları hayırlı ve güzel hizmetlerde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

"Kocaman bir aile olduk"

 

Toplantıda söz alan Avukat Atila Tatar, “Başta fikir ve projelerimize iltifat gösterip destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a ve Ordu’yu yönetenler olmak üzere Kent Konseyimizin kuruluş ve olgunlaşma sürecinde bize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sayenizde kocaman bir aile olduk. Görevi devralan arkadaşlarıma da çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

Projeler ve fikirler üretmeye devam

 

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi 3. Olağan Seçimli Genel Kurulunda yapılan seçimle başkanlığa gelen Dr. Özgür Enginyurt ise toplantının sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında, “Kent Konseyi, bir ilin ortak aklıdır. Ürettiği fikirleri ve projeleri bulunduğu Büyükşehire sunar ve bu projelerin gerçekleştirilmesi için çaba gösterir. Kent Konseyi olarak, kentli olabilmemizi sağlayacak projeler üretmeye ve fikirleri yaymaya gayret edeceğiz. Hep birlikte çalışarak Ordu’yu daha iyi bir noktaya getireceğiz” diye konuştu. Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi