Meclis toplantısında 5 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı. Gündem maddelerinden biri de Altınordu İlçesine ait 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı idi.

Özellikle Altınordu ilçesine ait imar planlarının mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından imar planını yeniden hazırlanarak şehir kimliğine ve şehre karşı sorumluluğunu yerine getirmek, sektörün bu konudaki beklentilerini karşılamak amacıyla Altınordu Belediyesince titiz ve yoğun bir çalışma süreci gerçekleştirildi.

Altınordu Belediye Meclisinin Ocak ayı 05.01.2022 tarihli toplantısında görüşülüp, incelenerek rapora bağlanmak üzere imar komisyonuna havale edilen imar planı ile ilgili katılımcı bir anlayışla Meclis üyelerinin, sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki görüşleri de alınarak ortak akıl paydasında yapılan çalışmalar tamamlandı.

Altınordu meclisinden tam destek

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesince 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına uygun olarak hazırlanan Altınordu İlçesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı üzerindeki çalışmalarını tamamlayan Altınordu belediye Meclisi İmar Komisyonu oy birliği ile hazırladığı raporu Meclise sundu. İmar Planının görüşülmesi öncesinde söz alan İmar Komisyonu Başkanı ve Üyeleri yaptıkları çalışmalara dair Meclis Üyelerini bilgilendirdiler.

İlk sözü alan İmar Komisyonu Başkanı Meclis Üyesi Mimar Olgun Ocak sözlerini şöyle sürdürdü:“Öncelikle imar komisyonundaki arkadaşlarımıza fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Belediye Başkanımıza şeffaf, objektif ve kamu yararını önde tutan vatandaş odaklı, Altınordu’nun geleceğini göz önünde bulunduran yaklaşımı ve bize sağladığı çalışma ortamı için kendilerine teşekkür ediyorum”

Daha sonra Meclis Üyelerine bilgi vermek üzere kürsüye gelen Meclis Üyesi Haluk Saymaz ise; “Belediyelerin en önemli görevlerinden bir tanesi kentin imarını düzenlemektir. Bu nedenle bu dönemde bize bir görev düştü. Komisyon Başkanı arkadaşımın da söylemiş olduğu gibi yaklaşık 25 günlük bir süre içerisinde herkes işini gücünü bırakarak bu iş üzerinde çok ciddi bir çalışma yaptı.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi