TFF 3.Lig’de mücadele ettikleri ilk sezonda kurdukları kadro ile sezon başında hedeflerini net olarak şampiyonluk koyan Yeni Orduspor, hedeften şaştı ! Kulüp Başkanı Faruk Zavalsız ve Futbol Şube Sorumlusu Ertan Bakır’ın her fırsatta hedeflerini sezon öncesinde koyduklarını ve tek düşüncelerinin şampiyon olacaklarını belirtmesine rağmen, Yeni Orduspor ligin bitimine 3 hafta kala liderin 13 puan gerisinde kaldı !


Hedef şampiyonluktu, Play-Off bir zora girdi !


Şampiyonluk hedefine ulaşamayan ve üst sıralardan kopan Yeni Orduspor’da Play-Off şansı da zor girdi. Sahasında Ankara Demirspor’a yenilerek ligdeki 7.mağlubiyetini alan Yeni Orduspor, 6.sıraya geriledi. Mor-Beyaz-Siyahlı ekip ligin son 3 haftasında ilk 5 sıraya girmek için savaşacak. 4.sıradaki Anagold 24 Erzincanspor ile arasında 5 puan olan Yeni Orduspor, 5.’lik için Tire 1922 Spor ve Pazarspor ile yarışacak !

İkinci yarıda 22 puan alabildi !


Ligin ilk yarısını liderin 2 puan gerisinde 2.sırada bitiren Yeni Orduspor, ikinci yarıda ise vasatın üzerine çıkamadı. Ordu temsilcisi, ikinci yarıda oynadığı 14 karşılaşmada sadece 22 puan toplayabildi. Yeni Orduspor, ligin ikinci yarısında rakiplerine 20 puan dağıttı.

Tepki var, istifa yok !


Özellikle ikinci yarıda gösterdiği kötü performans ile tepkileri üzerine çeken Teknik Direktör Cahit Terzi, takımı çalıştırmaya devam ediyor. Kazandığı bazı maçlarda bile vasatın altında futbol ortaya koyan Cahit Terzi’nin takımı, ligde aldığı 7 galibiyetin 4’ünü ikinci yarıda oynadığı maçlarda aldı. Sezonun ilk 5 maçında galibiyet alamayan Yeni Orduspor’da yönetim şampiyonluk için Terzi’ye inanırken, erken giden şampiyonluk şansına rağmen herhangi bir karar ise almaması tartışılmaya başlandı.
ORDU YORUM / SAMET KARADAĞ 
Editör: Haber Merkezi