OTSO Başkanı Servet Şahin, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) geçtiğimiz gün yapılan toplantısında OTSO’nun Ticaret Borsası ile hazırladığı ‘Osmanlı’dan Cumhuriyete Ordu Ticaret ve Sanayi Tarihi’ isimli projenin ve OTSO’nun ‘Üretimden İhracata 2023’ isimli projesinin kabul edildiğini söyledi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ordu Ticaret Borsası ile birlikte hazırlanan Ordu’nun geçmişten bugüne sanayi ve ticaret tarihine ışık tutacak bir kaynak oluşturmak adına gerçekleştirilen ‘Osmanlı’dan Cumhuriyete Ordu Ticaret ve Sanayi Tarihi’ isimli proje ve Üretimden İhracata 2023 isimli projeler DOKA tarafından kabul edildi.

Şahin, Ordu’nun proje kontenjanının dolmasına rağmen projelerin kabul edildiğini belirterek; “Odamızın proje ekiplerinin hazırladığı projeler bunlar. Projeler şu an birinci aşamada, ikinci ve üçüncü aşamaları gelecek. Aşamalar tamamlandığında projeler hemen hayata geçirilecek.” dedi.

Bina yılbaşına hazır

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, yeni yapılan OTSO binasının yılbaşına tamamlanacağını söyledi. Çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Şahin, TOBB tarafından yaptırılan 32 derslikli endüstri meslek lisesinin ihalesinin ise bu ay içinde yapılacağını ve ihale yapılır yapılmaz inşaata başlanacağını söyledi. Şahin, lisenin 2016 yılında hizmete açılacağını söyledi. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

 

Editör: Haber Merkezi